Ifi Latin vb: 16. és 44. helyen a magyar párosok

Oroszországban, Moszkvában rendezték meg az Ifjúsági korosztály Latin táncok világbajnokságát, amelyen Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna, valamint Horváth Kende Soma és Horváth Zsófia képviselte Magyarországot.

A világbajnokságra előzetesen 75 kettős adta le a nevezését, végül 68 lépett parkettre az orosz fővárosban. A kétszeres ifjúsági latin magyar bajnok Hidi, Szőke páros a selejtezőből egyenes ágon jutott a következő fordulóba, míg az ifi magyar bajnoki ezsütérmes Horváth, Horváth páros a sikeres redance után került be a legjobb 50 közé.

A Horváth Kende Soma, Horváth Zsófia párosnak a második fordulóban ért véget ez a világbajnokság, az egyik amerikai duóval holtversenyben a 44-45. helyen végeztek.

Az ifjúsági Eb 7. helyezett Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna bejutott az elődöntőbe, a legjobb 26 közé. A középdöntőbe jutás - amely 14 fős lett - mindössze két X-en múlt, így a magyar páros holtversenyben egy kanadai és egy izraeli kettőssel a 16-18. helyet szerezte meg. A helyszínről érkezett információk szerint az ifi magyar bajnok párosnak nagyon jól ment a tánc, és jól is érezték magukat a remek környezetben megrendezett versenyen.

A döntőbe a két orosz, valamint egy-egy ukrán, román, olasz és kazah duó jutott be. A világbajnoki címét megvédve az aranyérmet az orosz Nikita Pavlov, Dariia Palyey páros szerezte meg, a szintén orosz Leonid Tishkin, Ekaterina Sharanova és a román Ionut Alexandru Miculescu, Andra Pacurar kettős előtt.

nikita pavlov, dariia palyey

Ifjúsági Latin világbajnokság (68 induló):
1. Nikita Pavlov, Dariia Palyey (Oroszország)
2. Leonid Tishkin, Ekaterina Sharanova (Oroszország)
3. Ionut Alexandru Miculescu, Andra Pacurar (Románia)
4. Dumitru Cernei, Yuliya Lisovska (Ukrajna)
5. Ayan Zhumatayev, Liya Kazbekova (Kazahsztán)
6. Salvatore Termini, Federica Cillari (Olaszország)
...
16-18. Hidi Balázs, Szőke Zsuzsanna (Magyarország)
44-45. Horváth Kende Soma, Horváth Zsófia (Magyarország)

(Forrás: WDSF)