Ifjúsági Standard vb: 28. és 50. hely

Moldáviában, Chisinau-ban rendezték meg az ifjúsági korosztály számára a Standard táncok világbajnokságát, amelyen Sorin Andrei Neagu és Elek Réka, valamint Sági István Balázs és Forgó Éva Patrícia képviselte a magyar színeket.

A világbajnokságon 60 páros lépett parkettre a selejtezőben, a két magyar duó egyenes ágon nem jutott tovább, a redance-ben újra táncolniuk kellett. A Neagu, Elek kettős sikerrel vette ezt a fordulót, így bejutottak a legjobb 36 közé. Sági István Balázs és Forgó Éva Patrícia számára azonban a redance a verseny végét jelentette, egy osztrák duóval holtversenyben az 50-51. helyen végeztek. 

Sorin Andrei Neagu és Elek Réka számára a második fordulóban ért véget a verseny, nem jutottak be az elődöntőbe a legjobb 24 közé - 6 x-el kaptak kevesebbet az utolsó még továbbjutó párosnál -, egy kazah kettőssel holtversenyben a 28-29. helyet szerezték meg. 

A világbajnoki címet az orosz Evgeny Nikitin, Anastasia Miliutina páros szerezte meg az észt Európa-bajnok Madis Abel, Aleksandra Galkina és a moldáv Daniil Rostvinschii, Alexandrina Bicov kettős előtt.

Ifjúsági Standard világbajnokság (60 induló):
1. Evgeny Nikitin, Anastasia Miliutina (Oroszország)
2. Madis Abel, Aleksandra Galkina (Észtország)
3. Daniil Rostvinschii, Alexandrina Bicov (Moldávia)
4. Sander Seppik, Kaari Kink (Észtország)
5. Sergey Rozhkov, Veronika Dichka(Oroszország)
6. Andrea Roccatti, Flaminia Iannone (Olaszország)
...
28-29. Sorin Andrei Neagu, Elek Réka (Magyarország)
50-51. Sági István Balázs, Forgó Patrícia Éva (Magyarország)

(Forrás: WDSF)