Ifjúsági Standard vb: középmezőnyben a magyarok

Japánban, Kitakyushu-ban rendezték meg az Ifjúsági Standard világbajnokságot, amelyen a magyar bajnoki ezüstérmes Szalai Dénes Ferenc, Balla Petra és a magyar bajnoki bronzérmes Sulyán Bálint és Bálint Nikoletta képviselte Magyarországot.

ifjúsági standard világbajnokság

A világbajnokság 62 fős mezőnyében az elsőéves ifi Szalai, Balla kettős redance nélkül jutott be a legjobb 48 közé az első fordulóból, míg a Sulyán, Bálint duónak a redance során sikerült kiharcolni a folytatást. A két fiatal párosnak a második körben ért véget a világbajnokság: Szalai Dénes és Balla Petra a 30-31. helyet szerezte meg holtversenyben egy szlovén párossal, Sulyán Bálint és Bálint Nikoletta a 41-43. helyen végzett egy norvég és egy izraeli kettőssel holtversenyben.

A Szalai, Balla párossal kapcsolatban mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy még két évig versenyezhetnek ebben a korosztályban, így az ifik között is jó esélyük van arra, hogy megismételjék és túlszárnyalják a szép junior eredményeiket, ez a helyezés bizakodásra ad okot a jövőt illetően. A Sulyán, Bálint kettős pedig alig néhány hónapja készül együtt, Sulyán Bálint tavaly még C osztályban versenyzett, így ennek tükrében az ő helyezésük is jónak mondható. A két páros edzője az a Balogh Csongor és Szabó Anita, akik a Senior I. korosztályban a világ legjobbjai közé tartoznak.

A világbajnoki címet a román Paul Rednic és Roxana Lucaciu szerezte meg - ők végeztek az élen az Európa-bajnokságon is - a lett Denis Gudovsky és Megija Dana Morite, valamint a fehérorosz Yahor Boldysh és Polina Mineeva előtt. A román párost többször is láthatta a magyar közönség, tavaly és idén is megnyerték Szigetszentmiklóson az Ifjúsági Standard Opent, három hete pedig a Szőke Tisza Openen a felnőtt International Standard Openen szereztek ezüstérmet.

A két magyar páros a világbajnokság másnapján elindult az Ifjúsági Latin Openen is, ahol a 32 fős mezőnyben Sulyán Bálint és Bálint Nikoletta bejutott a középdöntőbe és a 10-11. helyet szerezte meg, míg Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra elődöntős volt, ők a 15. helyen végeztek.

A világbajnokságon Rimányi Judit pontozott.

Ifjúsági Standard világbajnokság (62 induló):
1. Paul Rednic, Roxana Lucaciu (Románia)
2. Denis Gudovsky, Megija Dana Morite (Lettország)
3. Yahor Boldysh, Polina Mineeva (Fehéroroszország)
4. Pavel Zakharenko, Dana Makarova (Oroszország)
5. Andrey Kovalev, Veronika Samuolyte (Litvánia)
6. Alessio Formisano, Giovanatti Gioia (Olaszország)
...
30-31. Szalai Dénes Ferenc, Balla Petra (Magyarország)
41-43. Sulyán Bálint, Bálint Nikoletta (Magyarország)

(Forrás: WDSF; Fotó: Facebook - Szalai Dénes&Balla Petra)