II. Buda Open: az olimpiai bajnok házigazda felnéz a táncosokra

Az olimpiai bajnok Székely Bulcsú ismét vendégül látja az európai táncelitet! 2017. április 29-én és 30-án rendezik meg a II. Buda Opent, a helyszín ezúttal is Budaörsi Városi Sportcsarnok, amelynek a létesítményvezetője az a Székely Bulcsú, aki tagja volt többek között a Sydneyben aranyérmet nyerő olimpiai bajnok vízilabdacsapatnak.

"Már tavaly is magával ragadó volt az, amit a táncosok mutattak a budaörsi közönségnek. Igaz, én nem tudtam felhőtlenül szórakozni, hiszen a rendezvénynek otthont adó létesítmény vezetőjeként számtalan feladatot kell ilyenkor megoldani. Kicsit olyan vagyok, mint az ifjú pár a saját lakodalmán. A táncsportot egyébként egy fantasztikus mozgásformának tartom. Én nem vagyok egy táncos alkat, így már arra is felnézek, aki alapszinten tud táncolni, nemhogy az olyan élversenyzőkre, akik például a II. Buda Openen is parkettre lépnek" - nyilatkozta a nemzetközi verseny sajtócsapatának Székely Bulcsú.

buda open

A Buda Opent 2016-ban indították útjára azzal a hagyományteremtő céllal, hogy Budapest vonzáskörzetében prémiumkategóriás versenyen lássa vendégül Európa kiváló táncosait. Az I. Buda Openen 400 páros indult, és várhatóan idén is hasonló létszámú mezőny kápráztatja el a közönséget. A versenyre már nevezett többek között az olasz Simone Carabellese, Lucia Cafagna páros, akik a standard világranglistán az előkelő 30. helyen állnak. Az ifjúsági magyar bajnok Szalai Dénes és Balla Petra is ott lesz Budaörsön, akárcsak a senior III. kategória magyar bajnoka, Kránicz József és Dobó Erika is. 

A II. Buda Open WDSF Openre belépőjegyek már kaphatók ide kattintva. A legolcsóbb kedvezményes jegy 1.000 Ft, míg a legdrágább két napra szóló VIP jegy is csak 20.000 Ft. Bővebb jegyinformációk a Buda Open hivatalos weboldalán.

(Forrás: Buda Open Sajtó)