II. Buda Open: három magyar aranyérem a második napon

A II. Buda Open második versenynapján hét versenyszámban hirdettek győztest - magyar induló minden kategóriában volt -. Kora délutánra kiderült ki nyerte meg a Junior II. Latin, az Ifjúsági Standard és a Senior II. Latin Opent, míg az esti programban, amelyet akrobatikus rock'n'roll és capoeira bemutató is színesített az International Standard Open, a Senior I. Latin Open, a Senior III. Standard Open és a Latin Rising Star verseny döntői kaptak helyet.

Az International Standard Open 44 fős mezőnyében hét magyar páros volt. Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 25., Tábori Ármin és Dézsy Klaudia a 27-28., Rozsnyai Márton és Tóth Boglárka, Gombkötő Balázs és Laskovics Petra, valamint Panka Dániel és Panka Dorottya a 38-42., Tejeda Tamás és Várnai Zsófia, valamint Börcsök Balázs és Németh Laura a 43-44. helyen zárt. A verseny krónikájához tartozik, hogy Dézsy Klaudia megsérült a redance-ben a bécsi keringő alatt, így a páros az utolsó két táncra már fel sem tudott menni a parkettre. Gyors gyógyulást kívánunk Klaudiának!

Az Ifjúsági Standard Openen a 33 fős mezőnyben tíz magyar páros volt. Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott a döntőbe, ahol a 6. helyet szerezték meg. Hét kettős az elődöntőig jutott: Sulyán Bálint és Bálint Nikoletta a 14., Nagy Márk és Marschall Olívia Zita a 17-18., Szabó Ádám és Fábián Anna a 19., Biri Gábor és Nagy Fruzsina a 20., Börcsök Balázs és Németh Laura, Kővágó Dávid és Peták Magdolna, valamint Krizsán Dominik és Nagy Réka Anna a 23-25. helyen végzett. Bacsik Bence és Tóth Melitta 26-28., Rozsnyai Márton és Tóth Boglárka a 30. lett.

A Junior II. Latin Openen 29 páros indult, öt magyar páros volt a mezőnyben. Kohon Patrik és Kiss Luca a középdöntőig jutott, a 10. helyet szerezték meg. Az elődöntőben Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána a 15., Lehóczki Zsolt és Oláh Csillag a 17-18., Belucz Levente Zoltán és Révész Alicia a 19. helyen végzett. Réthelyi Balázs és Sulyán Lilla Katalin a 25-26. lett.

A Senior I. Latin Open 7 fős mezőnyében Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia állhatott fel a dobogó tetejére. Tímár Attila és Szalontai Kata a 6., Wu-Hen-Chang Antal és Surján Cecília a 7. helyen zárt.

A Senior II. Latin Openen a 13 fős mezőnyben Kiss Mihály és Farkas Mónika bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt. Szabó Zsolt és Ónodi-Szabó Valéria az elődöntőben a 8. helyen végzett.

A Senior III. Standard Openen a 31 fős mezőnyben Kránicz József és Dobó Erika bejutott a döntőbe és az 5. helyet szerezte meg. Bánfi Antal és Bellágh Mária a 31. lett. Dobó Erika kisebb lábsérüléssel táncolta végig a döntőt, közben is ápolni kellett, jobbulást kívánunk neki!

A Latin Rising Star versenyen 19 páros indult, öt magyar duó volt a mezőnyben, ketten döntőbe jutottak. Király Márk és Lissák Laura megnyerte a versenyt, Szőts Dániel és Egresi Melinda Beatrix az 5. helyet szerezte meg. A középdöntőben Balázs Márk és Keresztszegi Ramóna Maja a 8., Reck Tibor és Szlepák Andrea Zsuzsanna a 10-11. helyen végzett. Szűcs Dávid és Csermák Klaudia Noémi a 14. lett.

A versenyen Jenei Éva, Juhász Ágnes és Sándor Judit pontozott.