Junior Latin világbajnokság: ismét orosz arany

Az olaszországi Bassano del Grappa városa adott otthont a Junior Latin világbajnokságnak. A magyar színeket a két hete bajnoki címet szerzett Pellei Mihály, Tereza Sedlakova és a bajnoki ezüstérmes Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka páros képviselte a Bassano Open keretében megrendezett versenyen.

A világbajnokságra 64 duó adta le a nevezését, ami kettővel kevesebb, mint a fél évvel ezelőtt Kisteleken megrendezett világbajnokságé. A Kisteleken döntőbe jutott hat páros közül a világbajnoki negyedik olasz és a hatodik lengyel kettős most is ott volt a mezőnyben. Végül 62 duó lépett parkettre az olasz városban.

rónyai zoltán, farkas boglárka

A magyar fiatalok jól szerepeltek a világbajnokságon: Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka (fenti kép) közel volt ahhoz, hogy bejusson az elődöntőbe, mindössze két hely választotta el őket ettől, a 27-28. helyen végeztek egy izlandi párral holtversenyben. A mindössze két hónapja együtt táncoló Pellei Mihály és Tereza Sedlakova (lenti kép) a 36. helyet szerezte meg a népes mezőnyben.

pellei mihály, tereza sedlakova

A világbajnoki cím - nem meglepő módon - ismét Oroszországba került, Semen Khrzhanovsky és Vitalina Bunina állhatott fel a dobogó tetejére, az ezüstérem a lengyel Michal Kieszek, Teresa Kusy párosé lett, míg a bronzérmet a másik orosz kettős Daniil Bykov és Maria Chernykh vihette haza. A döntőben még egy szlovén, egy román, egy török és a másik lengyel duó táncolt, utóbbiak a kisteleki hatodik hely után most hetedikek lettek.

Egy részben magyar vonatkozású eredményről is szeretnénk beszámolni: a korábban magyarként versenyző Temesvári Bálint Máté horvát színekben Paula Hudéval bejutott a középdöntőbe és végül a 11. helyen végeztek. Az 1992 óta íródó horvát tánctörténelemben is kiemelkedő ez az eredmény és magyar származású táncos is igen ritkán ér el ilyen sikereket.

Junior Latin világbajnokság (62 induló):
1. Semen Khrzhanovsky, Vitalina Bunina (Oroszország)
2. Michal Kieszek, Teresa Kusy (Lengyelország)
3. Daniil Bykov, Maria Chernykh (Oroszország)
4. Nino Kleindienst, Urska Bencak (Szlovénia)
5. Ardeiu Fabian, Manea Andreea Raluca (Románia)
6. Taha Batu Cosar, Iren Turkkan (Törökország)
7. Dawid Podgajny, Oliwia Popek (Lengyelország)
...
27-28. Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka (Magyarország)
36. Pellei Mihály, Tereza Sedlakova (Magyarország)

(Forrás: WDSF)