Két hét múlva kezdődik a German Open - magyarokkal

Két hét múlva kezdődik Stuttgartban a German Open, a világ legrangosabb WDSF táncversenye. Az augusztus 13-16. között zajló eseményre idén is több száz nevezés érkezett kategóriánként. A német városban a felnőttek hagyományosan Grand Slam versenyen mérhetik össze erejüket, latin táncokban 411, standard táncokban 355 páros adta le a nevezését. Természetesen a világ legjobbjai is parkettre lépnek Stuttgartban.

A nevezési listán számos magyar kettős neve szerepel: a standard magyar bajnok, Világjátékok-résztvevő László Csaba, Páli Viktória duó kiemelt lesz a Standard Grand Slam versenyben - ez azt jelenti, hogy az első fordulókban nem kell táncolniuk -, a latin magyar bajnok Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes páros is szerencsét próbál a Latin Grand Slamen. Standard táncokban Szepesi József és Farkas Bettina, latin táncokban Filotás Márk és Barkóczi Zsófia, Mészáros Mihály és Szatmári Dorottya, Horváth Kristóf és Szatmári Orsolya Eszter, Horváth Kende Soma és Karcagi Laura, valamint Püspöki Dávid és Markó Ágnes neve szerepel még a nevezési listán.

Az ifiknél latin táncokban Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna (kiemeltként), Horváth Kende Soma és Karcagi Laura, Farkas Gellért és Fodor Zsófia, Tóth Bence Ákos és Bondár Dóra, valamint Oroszlán Krisztián és Papp Anna fog táncolni a tervek szerint.

A Junior II. korosztályban Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka latin, standard és tíztáncban, míg Pellei Mihály és Tereza Sedlakova latin táncokban indul. Junior I. korosztályban Nagy Márk és Vörös Liza latin és standard táncokban nevezett.

Filotás, Barkóczi duó a Standard és a Latin Rising Star versenyre, a Nagymihály, Szalai, a Mészáros, Szatmári, a Horváth, Szatmári, a Horváth, Karcagi, a Fodor, Farkas, az Oroszlán, Papp, valamint a Tóth, Bondár duó a Latin Rising Star versenyre is leadta a nevezését. 

(Forrás: GOC)