Kosice Open 2. nap: Standard győzelmek

Vasárnap a standard táncosoké volt a főszerep a Kosice Openen, és a magyar párosok meghatározó szereplői voltak ennek a napnak, csakúgy mint a fiatalok a szombaton. Az Open versenyeken három standard és egy latin győzelmet szereztek a magyar táncosok és volt néhány döntős helyezés is.

A WDSF Standard International Opent a magyar bajnok, a nyári Világjátékokra készülő László Csaba, Páli Viktória páros nyerte Kassán. A 48 fős mezőnyben rajtuk kívül még négy magyar duó szerepelt, Bencze István és Kilin Dóra a 25., Zsigovics István és Katona Zsuzsanna a 31-32., Paszternák Christopher és Magnucz Dóra a 37., Szabó Gábor és Bense Krisztina a 38. helyen végzett.

Az Ifjúsági Standard Open 22 fős mezőnyében az ifi standard magyar bajnok Bencze István, Kilin Dóra kettős bejutott a döntőbe és a 4. helyen végeztek. Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a 13.,  Balga Kristóf és Palásti Sára a 15. lett.

A Junior I. Standard Openen kettős magyar siker született: Rischák Balázs és Dajka Csenge győzött a Mészáros Bence Levente, Balanescu Liliána duó előtt a 15 fős mezőnyben. A két páros a Junior I. Latin Openen is megmérettette magát, a 14 fős mezőnyben a mindketten döntőbe jutottak. Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána állhatott fel a dobogó tetejére, míg Rischák Balázs és Dajka Csenge a 4. helyen végzett.

A Senior III. Standard Openen 12 páros vett részt, köztük volt a Kránicz József, Dobó Erika páros is, akik megnyerték ezt a versenyt.

A Felnőtt A osztályos Standard versenyen Paszternák Christopher és Magnucz Dóra  a 7. lett a 10 induló közül.

A Felnőtt B osztályos versenyt Szabó Gábor és Bense Krisztina nyerte meg, Petar Marjanovic és Kuti Kamilla előtt, Buséter Gábor és Bodnár Emese a 8. lett.

(Az eredménylista összeállításában köszönjük Bense Krisztina segítségét!)