Latin táncok Európa-bajnoksága: 5. és 21. helyen a magyarok

2018. május 12-én Debrecenben rendezték meg a Latin táncok Európa-bajnokságát, amelyre előzetesen 35 ország 66 párosa adta le a nevezését. Magyarországot a tízszeres magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina, valamint a magyar bajnoki ezüstérmes Hidi Balázs és Kis Violetta képviselte.

A kontinensviadal szombaton kora délután kezdődött, végül 63 páros lépett parkettre az előselejtezőben, ahonnan mindkét magyar páros egyenes ágon jutott be a legjobb 48 közé. 

A hangulatos megnyitó ünnepségen a párosok bevonulása és a köszöntők után a versenyzői esküt magyarul Váradi Martina, angolul az angol Chantal Green mondta el.

A verseny a selejtezővel (legjobb 48) folytatódott, ahonnan ismét mindkét magyar páros továbbjutott, azaz a legjobb 24 között az elődöntőben folytatódott számukra a verseny. Hidi Balázs és Kis Violetta számára itt az elődöntőben ért véget a kontinensviadal, a 21. helyet szerezték meg az első közös világversenyükön.

Andrea Silvestri és Váradi Martina az elődöntőből bejutott a középdöntőbe, majd onnan a döntőbe is, így pályafutásuk második Európa-bajnoki döntőjét táncolhatták. A magyar bajnok páros az egész versenyen remekül táncolt, a döntőben is a legjobbjukat hozták, így megszerezték az 5. helyet a kontinensviadalon.

Az Európa-bajnoki címet az orosz Armen Tsaturyan és Svetlana Gudyno szerezte meg a két német páros Marius-Andrei Balan és Khrystyna Moshenska, valamint Timur Imametdinov és Nina Bezzubova előtt.

A versenyen Sándor Zoltán pontozott.

latin eb dobogó

Latin Európa-bajnokság (63 induló):
1. Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno (Oroszország)
2. Marius-Andrei Balan, Khrystyna Moshenska (Németország)
3. Timur Imametdinov, Nina Bezzubova (Németország)
4. Charles-Guillaume Schmitt, Elena Salikhova (Franciaország)
5. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)
6. Guillem Pascual, Rosa Carne (Spanyolország)
...
21. Hidi Balázs, Kis Violetta (Magyarország)