Latin vb: 7. lett a Silvestri, Váradi páros

Ausztriában, Bécsben rendezték meg a Latin táncok világbajnokságát, amelyen a magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina, valamint a magyar bajnoki hatodik helyezett Szőts Dániel és Egresi Melinda Beatrix képviselte Magyarországot.

A Latin táncok világbajnokságán a 87 fős mezőnyben Szőts Dániel és Egresi Melinda Beatrix a selejtezőből nem jutott tovább egyenes ágon, így a redance-ben újra táncolniuk kellett. A továbbjutást nem sikerült kiharcolniuk, holtversenyben a 78-82. helyen végeztek.

A kilencszeres latin magyar bajnok, a világranglista 7. helyén álló Andrea Silvestri és Váradi Martina a legjobb 12-ig jutott, számukra a középdöntőben ért véget a világbajnokság, a döntőről éppen lemaradva a 7. helyet szerezték meg. Ez az eredmény pályafutásuk legjobb világbajnoki helyezése, 2016-ban a 8., 2015-ben a 9. helyen végeztek.

A világbajnoki címet  - zsinórban harmadik alkalommal - a moldáv színekben induló Gabriele Goffredo és Anna Matus szerezte meg az egymás után negyedik ezüstérmét orosz Armen Tsaturyan és Svetlana Gudyno, valamint a német színekben versenyző Marius-Andrei Balan és Khrystyna Moshenska előtt.

Latin táncok világbajnoksága (87 induló):
1. Gabriele Goffredo, Anna Matus (Moldávia)
2. Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno (Oroszország)
3. Marius-Andrei Balan, Khrystyna Moshenska (Németország)
4. Timur Imametdinov, Nina Bezzubova (Németország)
5. Charles-Guillaume Schmitt, Elena Salikhova (Franciaország)
6. Andrey Gusev, Vera Bondareva (Oroszország)
...
7. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)
78-82. Szőts Dániel, Egresi Melinda Beatrix (Magyarország)

Andrea Silvestri és Váradi Martina, Paso doble, 1. kör:

(Forrás: WDSF)