Latin világbajnokság: 19. és 34. hely

Csehországban, Ostravában rendezték meg a Latin táncok világbajnokságát. Magyarországot az idei magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina és az idei magyar bajnoki bronzérmes Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes kettős képviselte. 

Az előzetes nevezési listán 51 ország 86 párosa szerepelt, végül 83 kettős lépett parkettre. A magyar párosok jól kezdtek, a selejtezőből a Silvestri, Váradi és a Nagymihály, Szalai kettős is egyenes ágon jutott be a következő körbe a 48 közé.

nagymihály balázs, szalai ágnes, andrea silvestri, váradi martina

A második fordulóban Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes számára véget ért a világbajnokság, a 34. helyen végeztek. A Silvestri, Váradi kettős azonban továbbjutott az elődöntőbe a legjobb 24 közé.

Az elődöntőben az új pontozási rendszer szerint zajlott a verseny, azaz négy komponens alapján dőlt el, hogy ki kerül be a középdöntőbe. Andrea Silvestri és Váradi Martina nem volt a továbbjutók között, a 19. helyre rangsorolták őket a pontozók.

A világbajnoki címet zsinórban harmadszor szerezte meg az olasz színekben versenyző Aniello Langella, Krystyna Moshenska páros. Az ezüstérmet az orosz Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno kettős nyakába akasztották, míg a bronzérmet a moldáv színeket képviselő Gabriele Goffredo, Anna Matus duó vihette haza.

latin világbajnokság

Latin világbajnokság (83 induló):
1. Aniello Langella, Khrystyna Moshenska (Olaszország)
2. Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno (Oroszország)
3. Gabriele Goffredo, Anna Matus (Moldova)
4. Marius-Andrei Balan, Nina Bezzubova (Németország)
5. Charles-Guillaume Schmitt, Elena Shalikova (Franciaország)
6. Andrey Kiselev, Anastasia Kiseleva (Oroszország)
...
19. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)
34. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes (Magyarország)

Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes, Cha-cha-cha, 1. kör: