Magyar breaktáncos az ifjúsági olimpián

2018 októberében Argentínában, Buenos Airesben rendezik meg az ifjúsági olimpiát, amelyre egy magyar breaktáncos is kivívta az indulás jogát. Török Enikő bízik abban, hogy a lehető legjobb eredménnyel térhet majd haza az ifjúsági olimpiáról, ahol rajta kívül tizenegy lány indul még. A magyar breaktáncos olimpiai részvétele mérföldkőnek számít a Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSZ) életében is.

Török Enikő kettőzött erővel készül a játékokra. "Tizenkét lány jutott ki az ifjúsági olimpiára. A pontozási szempontok nagyon összetettek, de bízom benne, hogy ezen a sporttörténelmi ifjúsági olimpián sikerül jól szerepelnem. Heti hat edzéssel készülök életem egyik legfontosabb versenyére" - mondta Török Enikő.

Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke hangsúlyozta, hogy a szövetség életében kiemelt szerepet kap az ifjúsági olimpiai részvétel. "A Magyar TáncSport Szakszövetségnek a profiljában egy új ág jelent meg, ez a divattánc, illetve a speciális páros táncok. Ebbe beletartozik a breaktánc is. Nagy örömünkre szolgál, hogy az októberi ifjúsági olimpián lesz magyar induló ebben a kategóriában. Egy hosszú kvalifikációs időszak végén derült ki, hogy Török Enikő is ott lehet Buenos Airesben. Nagyon szurkolunk neki, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy azt az edzőjével eltervezték” – nyilatkozta Zsámboki Marcell.

A 2018-as nyári ifjúsági olimpiai játékokat október 6. és 18. között rendezik meg Buenos Airesben.

(Forrás: NVESZ Sajtó)