Magyar győzelem Blackpoolban

Megkezdődött az egy héten át tartó Blackpool táncfesztivál, amelynek második napján remek magyar eredmény született: Kemény Tamás és Princz Nóra megnyerte a Senior Standard versenyt.

A Senior Standard versenyben a 105 fős mezőnyben Kemény Tamás és Princz Nóra bejutott a döntőbe, ahol a pontozók őket látták a legjobbnak, így a tavalyi harmadik helyük után idén megszerezték a győztesnek járó kupát. Az elmúlt két évben a Balogh Csongor, Szabó Anita kettős nyerte meg ezt a versenyszámot.

Az Amatőr Latin Rising Star versenyben a 358 fős mezőnyben Novák István és Sebesi Daniella bejutott a második körbe és a 220-225. helyen végzett. Az U21 Latin versenyben a 187 fős mezőnyben a Novák, Sebesi páros szintén a második körben táncolhatott, a 118-119. helyen zárták ezt a versenyszámot.

A Senior Latin verseny 85 fős mezőnyében Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia a döntőről éppen lemaradva a 7. helyet szerezte meg.

A Profi Latin Rising Star versenyben a 186 fős mezőnyben Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes a negyedik körben, a legjobb 49 között táncolhatott és a 28. helyet szerezték meg (mindössze két X kellett volna az elődöntőbe jutáshoz). Az Egyesült Államokban élő és amerikai színekben versenyző Mészáros Mihály és Dáné Alexandra a 39. lett.


(Forrás: DancesportInfo.net)