Magyar salsa siker Miamiban

Remekül szerepelt Pék Máté és Nagy Edit Lilla az Egyesült Államokban, Miamiban a világ legrangosabb salsa és bachata versenyén: két bronzérmet szerezve eddigi legjobb eredményüket érték el.

Pék Máté és Nagy Edit Lilla 2016 elején edzőt és egyesületet váltott, ezután kezdtek el dolgozni Székely Szilveszter balettmesterrel, Földi Anikóval és Javier Padillamexikói-spanyol edzővel, aki nem mellesleg a világ második legjobb férfi salsa táncosa. A kemény nyári felkészülést követően októberben Temesváron a WADF Világkupán szereztek négy aranyérmet, majd Szentpéterváron IDO versenyen mutatkoztak be három tánckategóriában, kettőben döntőt is táncoltak. Ezután a csehországi Liberecben a WADF világbajnokságról három arany, öt ezüst és öt bronzéremmel térhettek haza.

pék máté nagy edit lilla

Decemberben pedig eljött az év legrangosabb versenye, a várva várt World Latin Dance Cup világbajnokság Miamiban, amelyre immár negyedik alkalommal utazhattak el. Az évről évre egyre erősödő mezőnyben kiválóan megállták a helyüket és életük legjobb eredményeit érték el. Az előző években mindig döntőt táncoltak, de csak egy-egy alkalommal tudtak csak dobogóra állni, az idén azonban mindkét kategóriában - salsa junior, bachata amateur - dobogóra állhattak és mindkettőben bronzérmet szereztek. 

A december 23-án, éppen karácsonyra hazaérkező  verseny- és divattáncospár és edzőik nagyon elégedettek a teljesítménnyel és az elért helyezésekkel. A helyszínen lévő szakemberek, bírák gratulációit és elismerő szavait megfogadva vágnak neki a következő évnek, amikor a Világ Játékok után 2017 végén új helyszínen, Orlandóban rendezik meg a World Latin Dance Cup világbajnokságot, amelyen szeretnének ismét elindulni és minél jobb eredményt elérni.

pék máté nagy edit lilla

Az információkat köszönjük dr. Gál Andreának!