Május végén rendezik a XVI. Bodrum Táncfesztivált

2015. május 26. és 31. között rendezik meg Törökországban a XVI. Bodrum Nemzetközi Táncfesztivált, amelyre  világ minden tájáról érkeznek táncosok, művészek, önkéntesek, újságírók. Az önkéntesek között két magyar lány is helyet kapott.

Minden készen áll arra, hogy a tíz nap múlva kezdődő fesztiválon a 40 országból érkező tánccsoportok, helyi táncosok, néptánc egyesületek, állami iskolai táncszervezetek és versenytáncosok bemutathassák  egyedülálló koreográfiáikat a bodrumi vár és az antik színház színpadán. A Nemzetközi Bodrum Táncfesztivál formájában és minőségében teljesen egyedülálló az Égei térségben és az országhatárokon túl is. Azon túl, hogy az UNESCO kulturális eseményeinek listáján szerepel, a fesztivál abban is különleges, hogy 28 különböző európai ország szervezi, akik nem csak részt vesznek az eseményen, de önkéntes alapon segítik a  megvalósulást.

Idén a fesztivál 15 önkéntest fog vendégül látni Európa különböző országaiból, akik közül ketten Magyarországról érkeznek: Hóbor Henriett és Simó Enikő. Az önkénteseknek lehetőségük lesz megismerkedni a helyi és nemzetközi közösségekkel, kommunikálni és táncolni különböző emberekkel, és törökországi szakértőkkel együtt dolgozni. A fiatalok megtapasztalhatják a társadalomban betöltött szerepük hasznosságát, a munkájukat anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzik, a béke és a nemzetközi párbeszéd kialakításának érdekében.

Az önkéntesek és a helyi rendezők együtt szervezik és készítik elő a fesztivált. Az önkéntesek ktívan részt vesznek a fesztivál népszerűsítésében, és ezen kívül bemutathatják saját országuk táncait, megismerkedhetnek különböző nemzetek táncstílusaival, párbeszédet teremtenek a táncon keresztül, megmutatják Törökországban a helyi lakosságnak és Bodrumban a turistáknak a mozdulatok, a ritmus és ütem hatalmát. Arra is lehetőségük nyílik majd, hogy kibontakozzanak mint professzionális táncosok, ugyanakkor betekintést nyerhetnek egy nemzetközi kulturális esemény szervezésének folyamatába is.

A 2015-ös önkéntesek:
Mikaela Lindh, Svédország; Fanny Tressou, Franciaország; Tony Chobriat, Franciaország; Kateryna Volynska, Ukrajna; Magdalena Ładosz, Lengyelország; Hóbor Henriett, Magyarország; Līga Freivalde, Lettország; Irina Nukulina, Oroszország; Evaggelia Chilimigra, Görögország; Diāna Garanča, Lettország; Simó Enikő, Magyarország; Valeria Radeva , Bulgária; Petya Mihova, Bulgária; Sarah Lalee, Németország, Ana Pacu, Moldova

További információ a fesztiválról: 
Email: info@bodrumdancefest.org
Weboldal: http://www.bodrumdancefest.org/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/BodrumDanceFestival
Youtube csatorna: https://www.youtube.com/channel/UCahNnxs5Nx7dHAY-Iju0-gw

Címkék: