Maribor Open 2014 - eredmények

Szlovéniában, Mariborban rendeztek WDSF Open versenyt a hétvégén, amelyen számos magyar páros is elindult. Két kategóriában, a Senior I. Standard és a profi Latin versenyben magyar győztest avattak, emellett több értékes helyezést is begyűjtöttek táncosaink.

Vasárnapi eredmények:
A World Latin Openen a  87 fős mezőnyben négy magyar páros indult. Tóth Bence Ákos és Karcagi Laura a 27., Széles András és Meszlényi Viktória a 41., Dobos Richárd és Karcagi Dalma az 53., Márki Norbert és Balogh Nikolett Evelin a 64-67. helyen végzett.

A Senior I. Standard Openen 21 páros indult, közülük négy volt magyar. Balogh Csongor és Szabó Anita bejutott a döntőbe és a magyar bajnok. világbajnoki 4. páros megnyerte a versenyt. Horti Árpád és Fekete Krisztina a 15., Orosz László és Király Marianna a 17., Asztalos Zoltán és Kissné Szegedi Zsuzsanna a 21. lett.

A Junior II. Standard Openen a 38 fős mezőnyben Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott a középdöntőbe és a 8. helyet szerezte meg a páros.

A Latin A osztályos versenyen a 30 fős mezőnyben Dobos Richárd és Karcagi Dalma a középdöntőben 11. lett, míg Márki Norbert és Balogh Nikolett az elődöntőben a 15. helyen zárt.

Szombati eredmények:
A Profi Latin Openen
két páros indult, Gellai Tamás és Vorobchenko Darya megnyerte a versenyt orosz ellenfele előtt.

A Standard World Openen a 62 fős mezőnyben Tejeda Tamás és Nyitrai Edina a 45-46. helyen végzett holtversenyben egy szlovén párral.

A Junior II. Latin Openen a 44 fős mezőnyben Nagy Márk és Vörös Liza bejutott a középdöntőbe és ott a 13. helyen végzett.

A Senior I. Latin Openen hat páros indult, Mészáros Zoltán és Mészáros-Buda Dorottya a 4. lett.

A Latin Rising Star verseny 61 fős mezőnyében öt magyar kettős volt. Két párosunk bejutott a középdöntőbe, Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna a 9., Filotás Márk és Barkóczi Zsófia a 12. helyet szerezte meg. Az elődöntőben Széles András és Meszlényi Viktória a 16. helyen végzett. Márki Norbert és Balogh Nikolett a 36., Dobos Richárd és Karcagi Dalma a 49. helyen zárt. A szerb színekben versenyző Erdélyi Szilárd és Juhász Zsófia az elődöntőben a 19. lett.

maribor magyar csapat

Pénteki eredmények:
A Standard Rising Star versenyen 30 páros indult, Filotás Márk és Barkóczi Zsófia a döntőről éppen csak lemaradva a 8. helyen végzett (a döntőben hét páros táncolt)

A Junior I. Standard Basic versenyen a 8 fős mezőnyben Ludchen Levente és Horváth Petra Vanda bronzérmet szerzett. A Junior I. Latin Basic versenyen a páros ezüstérmet szerzett a 9 induló között.

A Gyerek I. Latin Basic versenyen Ludchen Dániel és Révész Alicia harmadik lett a 3 induló közül.

(Forrás: pk-pingi.si; Fotó: Márki Norbert)