Műkorcsolya: Tóth Ivett 4. felnőtt bajnoki címe

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezték a Négy nemzet bajnokságát, amelyen a cseh, a szlovák, a lengyel és a magyar korcsolyázók a saját hazájuk országos bajnoki címe mellett a közös bajnokság helyezéseiért is korcsolyáztak Lengyelországban, Katowicében.

A nők versenyében a 17 fős mezőnyben három magyar versenyző indult. A két nap múlva 18. születésnapját ünneplő Tóth Ivett megszerezte zsinórban a negyedik felnőtt magyar bajnoki címét és közel 30 pontos előnnyel megnyerte a versenyt is a szlovák Nicole Rajicova és a cseh Michaela Lucie Hanzlikova előtt. Bátori Júlia 5. helyen végzett összesítésben, ő lett a magyar bajnoki ezüstérmes, míg a 14. helyen végző Szombathelyi Eszter magyar bajnoki bronzérmet szerzett.

A férfiak versenyében a 18 fős mezőnyben két magyar korcsolyázó lépett jégre: Alexander Borovoj összesítésben a 8. helyet szerezte meg, ezzel magyar bajnoki címet is szerzett, Csernoch András a 14. helyen végzett, ezzel övé lett a magyar bajnoki ezüstérem.

A felnőtteknél jégtáncban nem volt magyar induló, a junioroknál a hat induló között egy magyar páros volt. Jakucs Hanna és Illés Dániel bronzérmes lett két lengyel páros mögött és ezzel a junior jégtánc magyar bajnoki címet is megszerezték.

A verseny részletes eredménye ide kattintva megtalálható.

(Forrás: ISU)