Műkorcsolya vb: 22. hely jégtáncban

A Franciaországban, Montpellier városában zajló Műkorcsolya és jégtánc világbajnokság harmadik napján bemutatkoztak a jégtáncosok és érmet osztottak a női versenyben.

A Jégtáncosok 31 fős mezőnyében a magyar színeket képviselő Mariia Ignateva és Danijil Szemko hetedikként mutatta be a ritmustáncát, valamennyi kötelező elemüket pozitívan értékelték a pontozók, így eddigi legjobb pontszámukat közel két ponttal megjavították. Az erős mezőnyben sajnos a 62.12 pont nem volt elég a legjobb húszba kerüléshez - kevesebb mint két pont kellett volna még ehhez -, ezért szombaton a kűrben nem láthatjuk az első világbajnokságán induló fiatal magyar párost.  Az élen a hazaiak kedvence, az olimpiai bajnok Gabriella Papadakis és Guillaume Cizeron áll, mögöttük két amerikai duó van: Madison Hubbell és Zachary Donohue három, míg Madison Chock és Evan Bates öt ponttal van lemaradva tőlük.

A Nők versenyében leginkább talán az volt a kérdés, hogy a rövidprogram után a dobogón álló versenyzők elbírják-e a terhet, vagy valaki odaér mögölük az érmes pozíciókba. Nos az első helyen álló olimpai bronzérmes japán Kaori Sakamoto egy hibátlan kűrrel kétséget sem hagyott afelől, hogy ezen a napon csak az övé lehet a világbajnoki cím. A belga Loena Hendrickx sem remegett meg és sérülés ide vagy oda a második legjobb kűrt futotta, így megérdemelte az ezüstérmet. A bronzérem amerikai versenyzőhöz került, Alysa Liu egy remek kűrrel megelőzte az előtte álló honfitársát és egy koreai versenyzőt is, így 16 évesen felállhatott a dobogóra. 

Szombaton a férfiak és a jégtáncosok kűrjével ér véget a világbajnokság, magyar versenyző már nem lép jégre a francia városban.

Jégtánc (31 induló):
1. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (Franciaország) 92.73
2. Madison Hubbell, Zachary Donohue (Egyesült Államok) 89.72
3. Madison Chock, Evan Bates (Egyesült Államok) 87.51
4. Charlene Guignard, Marco Fabbri (Olaszország) 84.22
5. Piper Gilles, Paul Poirier (Kanada) 80.79
6. Olivia Smart, Adrian Diaz (Spanyolország) 79.40
...
22. Mariia Ignateva, Danijil Leonyidovics Szemko (Magyarország) 62.12

Nők (33):
1. Kaori Sakamoto (Japán) 236.09
2. Loena Hendrickx (Belgium) 217.70
3. Alysa Liu (Egyesült Államok) 211.19
4. Mariah Bell (Egyesült Államok) 208.66
5. Young You (Dél-Korea) 204.91
6. Anastasiia Gubanova (Grúzia) 196.61
...
31. Láng Júlia (Magyarország)