Műkorcsolya vb: 29. hely a férfiaknál

A Franciaországban, Montpellierben zajló Műkorcsolya és jégtánc világbajnokság második versenynapján bemutatkoztak a férfiak és érmeket osztottak a párosoknál.

A Férfiaknál a 29 fős mezőnyben a magyar színekben induló Aleksandr Vlasenko lépett először jégre. Az első világversenyén induló 17 éves korcsolyázó láthatóan izgult, az Axelt elrontotta és a kombinációja is csak dupla-tripla lett, 51.10 pontot kapott, amivel a 29. helyen zárta a versenyt, így nem futhat kűrt szombaton. A magas színvonalú versenyben a japánok kibérelték a dobogót, Shoma Uno vezet Yuma Kagiyama és Kazuki Tomono előtt, mindegyikük száz pont fölött korcsolyázott a rövidporgramban, rajtuk kívül ez még az amerikai Ilia Malininnak sikerült. A legjobb 24-be kerüléshez egyébként hetven pont kellett.

A Párosoknál a tegnapi mezőny tovább fogyatkozott miután az ukrán páros visszalépett, a körülményeket ismerve egyáltalán az is csoda, hogy tegnap jégre léptek. Sajnos verseny közben a második helyen álló amerikai Ashley Cain-Gribble és Timothy Leduc is visszalépni kényszerült, mivel a lány az egyik ugrás után elesett és nem tudott felállni segítség nélkül, amíg a kamera mutatta láthatóan zavart volt. A francia rendező egyébként nagyon korrekten néhány másodpercig távolról mutatta a párost, akiket gyorsan körbevett az egészségügyi csapat, majd a nézőket pásztázták a kamerák. Az első helyen álló másik amerikai kettőst szerencsére nem zavarta meg ez a sajnálatos esemény és egy remek kűrt futva Alexa Knierim és Brandon Frazier megszerezte a világbajnoki címet. Mögöttük a japán Riku Miura és Ryuichi Kihara lett az ezüstérmes, míg a bronzérmet a kanadai Vanessa James és Eric Radford vihette haza ezen a napon.

Pénteken bemutatkoznak a jégtáncosok a rövidtánccal, a magyar színekben induló Mariia Ignateva és Danijil Szemko 12 óra után néhány perccel korcsolyázik majd. Az esti programban a nőknél osztanak érmeket.

Párosok (12 induló):
1. Alexa Knierim, Brandon Frazier (Egyesült Államok) 221.09
2. Riku Miura, Ryuichi Kihara (Japán) 199.55
3. Vanessa James, Eric Radford (Kanada) 197.32
4. Karina Safina, Luka Berulava (Grúzia) 191.74
5. Minerva Fabienne Hase, Nolan Seegert (Németország) 189.61
6. Evelyn Walsh, Trennt Michaud (Kanada) 176.02

Férfiak (29):
1. Shoma Uno (Japán) 109.63
2. Yuma Kagiyama (Japán) 105.69
3. Kazuki Tomono (Japán) 101.12
4. Ilia Malinin (Egyesült Államok) 100.16
5. Daniel Grassl (Olaszország) 97.62
6. Vincent Zhou (Egyesült Államok) 95.84
...
29. Aleksandr Vlasenko (Magyarország) 51.10