Műkorcsolya vb: japán és francia arany az utolsó napon

A Franciaországban, Montpellierben megrendezett Műkorcsolya és jégtánc világbajnokság záró versenynapján a férfiaknál és jégtáncban osztottak érmeket. Előbbiben japán, utóbbiban francia győztest avattak.

A Férfiak versenyében a rövid program után a három japán korcsolyázó állt a dobogón és volt esély arra, hogy ez így maradjon a kűr után is, de nem így történt, ebben pedig nagy szerepe volt a négyfordulatos ugrásoknak is. A harmadik helyen álló Kazuki Tomono két négyfordulatosban is hibázott és a tripla Axelek sem voltak hibátlanok, így egészen a hatodik helyig csúszott vissza, helyére a bronzérmes pozícióba az amerikai Vincent Zhou lépett előre az ötödik helyről - érdekes, hogy ő is két négyfordulatos ugrást és az Axeleket nem tudta tisztán megcsinálni -. Az első két helyen nem történt változás: Shoma Uno a kűrt is megnyerte, így világbajnok lett, mögötte honfitársa, Yuma Kagiyama végzett, aki a rövidben és a kűrben is a második legmagasabb pontot kapta.

Jégtáncban a rövidtánc után élen álló olimpiai bajnok hazai kettős, Gabriella Papadakis és Guillaume Cizeron utolsóként futott ki a jégre - a csarnok szinte felrobbant - és esélyeshez méltóan hiba nélkül mutatták be a kűrjüket, így hazai közönség előtt szerezték meg az ötödik világbajnoki címüket. Mögöttük az amerikai Madison Hubbell és Zachary Donohue lett az ezüstérmes, ők ezzel a harmadik világbajnoki ezüstéremmel be is fejezték pályafutásukat. A bronzérmet Madison Chock és Evan Bates vihette haza, akik hat év után állhattak fel ismét a világbajnoki dobogó alsó fokára.

Jégtánc (31):
1. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (Franciaország) 229.82
2. Madison Hubbell, Zachary Donohue (Egyesült Államok) 222.39
3. Madison Chock, Evan Bates (Egyesült Államok) 216.83
4. Charlene Guignard, Marco Fabbri (Olaszország) 209.92
5. Piper Gilles, Paul Poirier (Kanada) 202.70
6. Lilah Fear, Lewis Gibson (Nagy-Britannia) 198.17
...
22. Mariia Ignateva, Danijil Leonyidovics Szemko (Magyarország)

Férfiak (29):
1. Shoma Uno (Japán) 312.48
2. Yuma Kagiyama (Japán) 297.60
3. Vincent Zhou (Egyesült Államok) 277.38
4. Morisi Kvitelashvili (Grúzia) 272.03
5. Camden Pulkinen (Egyesült Államok) 271.69
6. Kazuki Tomono (Japán) 269.37
...
29. Aleksandr Vlasenko (Magyarország)