Nagy Táncválasztó a Lurdy Házban

2014. május 31-én Radics Gigi, Geszti Péter, a Gringo Sztár és Charlie is táncra perdül a Nagy Táncválasztón Budapesten, a Lurdy Házban.

Mindenkinek van egy tánca! - ezzel a jelmondattal robban be az első olyan nagyszabású rendezvény a Lurdy Házba, amelyre eddig még nem volt példa. A Nagy Táncválasztón híres táncművészek lepik el a bevásárlóközpontot május 31-én, az érdeklődők a táncfajták teljes skálájába (a standard táncoktól, klasszikus baletten át a modern táncokig) és műhelytitkokba nyerhetnek betekintést költségmentesen. Sőt világbajnok táncosok dobják fel az egyébként is forró hangulatot, és könnyűzenei koncertek, kézműves vásár is szórakoztatja a nagyérdeműt. A program pedig egy fergeteges - a riói karnevál hangulatára emlékeztető - táncmulatsággal és tűzijátékkal zárul. A tánciskolák bemutatója délelőtt 10 órakor kezdődik, majd Farkasházi Réka gyerekműsora következik. De fellép még az Anti Fitness Club, Charlie, Radics Gigi, a nap záró fellépői pedig Geszti Péter és a Gringo Sztár.

nagy táncválasztó

Farkasházi Réka már nagyon várja, hogy műsorával szórakoztassa a kicsiket és nagyokat egyaránt. Életében nagy szerepet játszik a tánc, gyermekét is taníttatja erre a mozgásformára. 
- Örülök, hogy részt vehetek ezen a bulin, gyerekeknek énekelek majd. Klasszikus balettet tanultam a színészképzésen, de a tánc manapság is fontos dolog a mindennapjaimban. A Szombat esti lázban új műfajt ismertem meg, a standard és a latin táncot, azóta is kötődöm ezekhez a stílusokhoz, de színésznőként is közel áll hozzám. A kislányom is balettre jár, és nagyon szereti ezt a műfajt.

Charlie-ról nem sokan tudják, hogy ő maga is táncosnak készült, ráadásul balett-művésznek, ám egy betegség kettétörte a karrierjét. 
- Nagyon okosnak tartom ezt az eseményt, és örülök, hogy én is részt vehetek rajta. Tetszik, hogy az egész napos bulin hasznosan tölthetik el a szabadidejüket a fiatalok. Régen többféle lehetőség adódott, művelődési házakban táncoltak, ma már azonban sajnos csak a diszkókban rángatóznak a fiatalok, ezért tartom csodálatos dolognak ezt a rendezvényt. Szeretem a táncművészetet, én magam is táncosnak tanultam. Állami balett-táncosnak készültem, Markó Iván, Kossuth-díjas táncművész évfolyamtársaként kezdtem. Minden zenére szeretek táncolni, persze ebben a korban már nem túl sokat. A tánc nagyon sokat jelent nekem, kikapcsol, én magam is végig mozgok a színpadon. Imádom a táncosokat, és tisztelem azokat, akik megtanulnak valamilyen stílust, ez az egyik legnagyobb szakma – mesélte a jellegzetesen rekedt hangú előadóművész. 

Radics Gigi már alig várja, és hetek óta izgatottan készül az év egyik legnagyobb bulijára, hogy szenvedélyes egyéniségével felpezsdítse a hangulatot az egyébként is fergeteges bulin. 
- Nagyon szeretek táncolni és zumbázni is, hiszen ez a mozgásforma nemcsak kikapcsol, hanem jó kardió edzés is egyben, arról nem beszélve, hogy mennyi energiát ad. Az Eurovíziós Dalfesztiválon már táncprodukció is volt a színpadon. Nagy vágyam, hogy jól táncoljak, ebben is Beyonce a példaképem. A rendezvényen nem a saját zenekarom, hanem Varga Anti zenekarának kíséretével éneklek néhány dalt. A tánc nagyszerű dolog, szívesen kipróbálnám magam új stílusokban is - ábrándozott a csinos énekesnő, aki még az is lehet, hogy a Nagy Táncválasztón találja meg az egyéniségéhez legközelebb álló stílust. 

A rap hazai apostola, Geszti Péter a Gringo Sztár együttesével zárja a bulit. 
- Hasznos dolognak tartom a Nagy Táncválasztó eseményt, és egyetértek a gondolattal, miszerint a fiatalok ne az alkoholhoz vagy a kábítószerhez nyúljanak, hanem inkább a táncban találják meg a boldogságukat. Azért is jó dolog, mert közösségben tudnak működni, partnerekre találnak, és nem utolsó sorban fegyelemre tanít. Ugyanolyan fontos önkifejezési forma, mint a zenélés vagy éneklés. Semmilyen nyelvi korláthoz nem köthető, és örömet okoz annak, aki műveli. Ráadásul a táncos ezáltal egy felfokozott érzelmi állapotba is kerül – mondta az elismert énekes, aki ő maga is nagyon szeret táncolni.
- A Gringo Sztár két énekesnőjével sokat táncolunk a színpadon, főként, ha elszabadul bennünk a zene. Sok rap zenét játszunk, hiszen alapvetően rap előadónak mondom magam. Nem állítom, hogy profik vagyunk, de szeretünk táncra kelni fellépéseink alatt. Viszont más bulikon is szívesen táncolok – mesélte csillogó szemmel hazánk egyik legszínesebb egyénisége, aki a csemetéit is a tánc szeretetére buzdítja. - A kisebbik lányom, Lenke még csak három éves, ő még otthon ugra-bugrál a zenére, és utánozza a nővérét. Az öt éves Sárit taníttatom táncolni, balettre jár. A gyerekeket jó zenékkel lehet ösztönözni erre a mozgásra.

A program:
10:00 kapunyitás/tánciskolák bemutatója
11:30 Farkasházi Réka gyermekműsor
15:30 Anti Fitness Club koncert
19:30 Charlie és Radics Gigi koncert
Tűzijáték
21:00 Geszti Péter és a Gringo Sztár

További információk: a Lurdy Ház honlapján

(Forrás: Sárréti Anita)