Négy magyar érem Nizzában

Franciaországban, Nizzában rendezték meg a Senior Európa Játékokat (European Masters Games), amelyen magyar táncosok is indultak. Pénteken a világkupa versenyek zajlottak, amelyen két magyar páros is döntőbe jutott és a Balogh, Szabó kettős a dobogóra is felállhatott. Szombaton a Senior Európa Játékok keretében léptek parkettre a táncosok és ismét jutott egy ezüstérem a magyar párosoknak. Vasárnap sem maradtunk érem nélkül: egy arany és egy bronzéremmel bővült a kollekció.

Pénteken a Senior I. Standard világkupán a 15 fős mezőnyben Balogh Csongor és Szabó Anita bejutott a döntőbe és bronzérmet szerzett, míg Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia az elődöntőben a 15. helyen zárt.

senior I. standard nizza

Senior I. Latin világkupán a 17 fős mezőnyben Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia bejutott a döntőbe és a 4. helyen végzett.

senior I. latin nizza

Szombaton a Senior Európa Játékok Senior I. Standard versenyén a 14 fős mezőnyben Balogh Csongor és Szabó Anita ismét döntőbe jutott és ezüstérmet szerzett egy olasz duó mögött. Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia a középdöntőben a 12. helyen végzett.

A Senior II. Standard versenyen 20 páros indult, Szabó Zsolt és Ónodi-Szabó Valéria a középdöntőről éppen lemaradva a 13. helyen zárt.

senior II. latin

Vasárnap a Senior Európai Játékokon a Senior II. Latin versenyben a 48 induló között Kiss Mihály és Farkas Mónika bejutott a döntőbe és aranyérmes lett. Nagy István és Dr. Magyar Márta a 44. helyen zárt.

A Senior I. Latin versenyben a 12 fős mezőnyben Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia bejutott a döntőbe és bronzérmet szerzett. Volt egy magyar érdekeltségű eredmény is: a német színekben induló Darabos Gergely és Stefanie Werner az 5. lett.

Az információt és a képeket köszönjük Sándor Zoltánnak, aki pontozott a versenyen!