Pro-Art táncosok Blackpoolban

Egy pályázat segítségével egy fiatal magyar páros, Novák István és Unger Fanni eljutott az angliai Blackpoolba. A május végén megrendezett táncfesztiválon egy életre szóló élménnyel gazdagodtak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hirdette meg az NTP-NTV-P-15 számú pályázatot, amelynek célja, hogy tehetséges magyar fiatalok számára biztosítson támogatást nemzetközi tanulmányi, művészeti és sportversenyeken való részvételre. A projekt keretében megítélt támogatás mértéke 100 %-os volt, így a győztes pályázó nemzetközi versenyen való részvételét teljes mértékben fedezte. A pályázaton a Pro-Art Táncstúdió Kulturális és Sport Egyesület egymillió forint támogatást nyert, ennek köszönhetően Novák István és Unger Fanni részt vehetett a világ legnagyobb táncversenyén az angliai Blackpoolban.

blackpool, novák istván, unger fanni

Tekintettel a verseny rendkívüli rangjára, komoly felkészülés előzte meg a részvételt. A fiatalok - a közösségi portálon is nyomon követhetően - Kisteleken, Szlovéniában és Kiskunhalason is edzettek, a páros felkészülését Törökgyörgy Melinda világ- és Európa-bajnok latin táncos, a szlovén Andrej Skufca szintén világ- és Európa-bajnok latin táncos, valamint Tóth Szilárd profi latin magyar bajnok, táncpedagógus és Juhász Ágnes profi latin magyar bajnok, táncpedagógus, a magyar táncsport válogatott edzője aktívan segítette.

blackpool, novák istván, unger fanni

A hatnapos versenyen a Novák István, Unger Fanni páros latin táncokban, a 21 éven aluliak versenyében indult, ahol a 155. helyen végeztek, valamint az úgynevezett Rising Star versenyen is parkettre léptek, ott pedig a 296. helyen végeztek. 14, illetve 16 évesen minden bizonnyal a mezőny egyik legifjabb párosaként táncolhattak ebben a versenyszámban, és több párost is megelőzve, nagyszerűen megállták a helyüket. Ami pedig a legfontosabb, hogy életre szóló, felejthetetlen élményekkel gazdagodtak, amely jövőbeli táncos pályafutásuk szempontjából komoly motivációt jelent, személyiségük gazdagodását, attitűdjeik pozitív irányú változását eredményezi.

blackpool

(Forrás: Pro-Art TS)