RECHARGEABLE a Bethlen Téri Színházban

2017. április 7-én mutatja be a Juhász Kata Társulat a RECHARGEABLE/ÚJRATÖLTHETŐ című darabját Budapesten, a Bethlen Téri Színházban.

Az előadás egy párbeszéd eredménye és ugyanennek része. Egy olyan - érzelmekkel, félelmekkel és reményekkel teli - beszélgetés felelevenítése és folytatása, melynek hordozói egyformán a szavak és mozdulatok. Az előadás alkotói, idősek és fiatalabbak, több generáció szülöttei, táncosok, színészek és nem hivatásos előadók, akik közösen alkotják az előadás kereteit és töltik meg tartalommal annak megfelelően, hogy mit tartanak ma égető kérdésnek mindazon civilizációs változások közül, melyek az orvostudomány és a technológia fejlődése folytán a küszöbön állnak, és az ember élettartamának jelentős meghosszabbítását ígérik - bizonyos megszorításokkal... Az előadás alkotói egyszerre kutatják a jövőt és saját vágyaikat, preferenciáikat, énjüket, azaz önképük lecserélhető és leválaszthatatlan szegmenseit, végső soron identitásukat, hogy ez utóbbit megőrizve, arra építve hozhassák létre a jövő társadalmi berendezkedésének modelljét - egyelőre csak a tervező asztalon, vagyis a színpadon.

Juhász Kata 2006-ban alapította társulatát, amellyel rendszeresen jelenik meg elsősorban Budapesten illetve Európa különböző fesztiváljain. Önálló koreográfiákkal és szólókkal 1996-óta jelentkezik. A Frenák Pál Társulatnak 1998-2006 között volt szólistája, a társulat teljes repertoárját táncolta. Az együttessel vendégszerepelt Európa és Japán színházaiban és fesztiváljain.
Nem a megszokott táncosi pályát futotta be. Gyerekkorában egy évtizeden keresztül műkorcsolyázott és jégtáncolt. Klasszikus és jazztánc tanulmányait 14 évesen kezdte Jeszenszky Endre tanítványaként és különféle tánckurzusok résztvevőjeként. 1992-től a Víg- és Pesti Színház musicaljeiben táncolt. Ekkor fordult érdeklődése a Magyarországon ekkor még gyerekcipőben járó kortárs tánc irányába. Ezek után ösztöndíjasként különböző programokon tanult az Egyesült Államokban, Franciaországban és Ausztriában. Mindezek mellett a SOTE orvosi karán diplomát szerzett.

Alkotók: Déri András, Juhász Kata
valamint a Szenior Örömtánc csoport: Csirmaz Szilvia, Bán Mari, Fáklya Márta, Faragó Zoltán, Faragó Zsuzsi, Fürst Panni, Gede Erzsi, Győri Gabi, Kis Szilvia, Kocsis Ica, Mátrai Ági, Monostori Évi, Mezei Magdi, Pável György, Rózsa Klári, Rózsáné Teri, Schlaffer Zsóka, Szabó Rodica, Szegedi Judit, Szűcs Márta
Koncepció, dramaturg, szövegíró: Lóky Tamás
Rendező, koreográfus: Juhász Kata

Az előadás idópontja: 2017. április 7. 19:00

Az előadás helyszíne: Bethlen Téri Színház - Budapest, VII. kerület, Bethlen Gábor tér 3.

Címkék: