Sissi Őszi Tánchét Budapesten

2015. november 14-21. között a Sissi Őszi Tánchét programján hét nap alatt hét előadást láthatnak az érdeklődők a Bethlen Téri Színházban. A táncfesztivál házigazdája a Közép-Európa Táncszínház, egy-egy előadással érkezik Budapestre a Kecskemét City Balett, a GG Tánc Eger, a Miskolci Balett, a Nyíregyházi Táncművészeti Szakközépiskola, a Duna Táncműhely és a Bihari János Táncegyüttes.

Negyedik alkalommal rendezik meg a Bethlen téren a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré a hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivált. Az idei fesztivál ismét a vidéki táncműhelyeket állítja fókuszba. A nyitó esten a házigazda Közép-Európa Táncszínház mutatja be Click című előadását, míg díszvendégként a VII. kerületi kulturális életet meghatározó Bihari János Táncegyüttes is fellép.

A fesztivál kísérőprogramjaként az ART+ Cinema délután 4 órától filmvetítéseket szervez. Újdonság az is, hogy a vendéglátó Közép-Európa Táncszínház a SŐT7 programjaihoz csatlakozva nyitott tánckurzussal várja a táncolni szerető közönséget november 20-22. közt a Jurányi Inkubátorházban. A D.E.E.P. (Dance to Everyone Education Program) nyitott tánchétvégén a Közép-Európa Táncszínház táncművészeti, koreográfusai és trénere tartanak tánc- és mozgásórákat.

A SŐT7 programja:
- 2015. november 14. Közép-Európa Táncszínház: Click (bemutató)
- 2015. november 15. Kecskemét City Balett: Kampf (bemutató)
- 2015. november 16. GG Tánc Eger: Utolsók
- 2015. november 18. Bihari János Táncegyüttes: Találkozások
- 2015. november 19. Miskolci Balett: Férfiak, nők, Fellini
- 2015. november 20. Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola: Útjaink...
- 2015. november 21. Duna Táncműhely: Madárasszonyok

Kedvezményes SŐT7 fesztiváljegyekről bővebb információ a www.bethlenszinhaz.hu oldalon. A D.E.E.P. tánchétvégéről további információk a www.cedt.hu oldalon.

(Forrás: KET)