Spanyol-magyar flamenco-est a Városmajorban

2013. augusztus 4-én a Madridban élő magyar flamenco táncművész, Keck Mária nemzetközi együttese a De Cobre először mutatkozik be a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Két tűz között című előadásal. A műfaji és földrajzi határokat átlépő izgalmas zenei est vendége Szalóki Ági, hazánk egyik legnépszerűbb jazz-folk énekesnője.

A De Cobre roma-magyar flamenco fúzió nemzetközi projekt, amelynek megálmodója a társulat énekese, táncosa, koreográfusa és egyben vezetője, Keck Mária. Ő a szerzője az együttes dalainak, amelyek a flamenco formavilágába helyezkedve a magyar folklór és a kelet-európai roma kultúra ízeivel lehelnek életet a De Cobre előadásaiba. Ezekben az előadásokban tradicionális szálak személyes húrokkal fonódnak össze, egyedi megfogalmazásban lüktet együtt a zene, az ének és a tánc, kontrasztokban és hatásokban gazdag szimbiózist alkotva.

Az együttes tagjai valamennyien a neves Amor de Dios és Casa Patas táncakadémiákon tanultak, ott ismerkedtek meg egymással. Azóta számos flamenco művész előadását kísérték világszerte. A De Cobre együttes 2010 májusától, annak megalakulásától kezdve Madrid különböző színpadjain mutatkozott már be, ezen kívül az asztúriai Gijónban, Valenciában és szerbiai Újvidéken.

"Egyszerűen közel áll hozzám a magyar népzene, úgymint a közép-európai roma kultúra és a flamenco. A magamévá tettem őket, ezekből a világokból táplálkozom. Így, ha megszületik egy dallam vagy dalszöveg, azok népdalokra emlékeztetnek. Holott egy új zenei világ teremtményei, egy olyan fúzióé, amelyben - akár az én bensőben - ezek zenei kultúrák valóságosan élnek és összeolvadnak." - Keck Mária

Az előadás időpontja: 2013. augusztus 4. 20 óra

Az előadás helyszíne: Városmajori Szabadtéri Színpad - Budapest, XII. kerület, Városmajor

További információ: www. szabadter.hu

(Forrás: Szabad Tér Színház)

Címkék: