Standard világbajnokság 2013: dán aranyérem - videóval

Ukrajnában, Kijevben rendezté meg a Standard táncok világbajnokságát, amelyen Magyarországot a standard magyar bajnok László Csaba és Páli Viktória, valamint a standard magyar bajnoki ezüstérmes Szepesi József és Farkas Bettina képviselte.

Az ukrán fővárosban 39 ország 70 párosa lépett parkettre az első körben. A László, Páli duó sikerrel vette az első két fordulót és bejutott az elődöntőbe, a legjobb 26 páros közé.

Szepesi József és Farkas Bettina számára a második forduló jelentette a végállomást, a 49-50. helyen zárták a világbajnokságot a horvát Varga István, Gabriela Pilic kettőssel holtversenyben.

László Csaba és Páli Viktória számára az elődöntő jelentette a végállomást, a 20. helyet szerezték meg.

A középdöntőbe Dánia, Németország, Oroszország és Litvánia mindkét párosa bejutott, egy párosa volt a legjobb 13-ban Moldáviának, Csehországnak, Olaszországnak, Ukrajnának és Bulgáriának. A döntőbe a két orosz, a bolgár, az ukrán, és az egyik német és dán kettős táncolhatott. Mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a múlt héten a tíztánc világbajnoki címet negyedik alkalommal megnyerő Björn Bitsch és Ashli Williamson a döntőről éppen csak lemaradva a 7. helyen zárt.

A világbajnoki cím a dán színekben versenyző Emanuel Valeri, Tania Kehlet párosé lett. Ők 2011-ben már voltak világbajnokok. Az ezüstérmet a német színekben induló Simone Segatori és Annette Sudol szerezte meg az orosz Dmitry Zharkov, Olga Kulikova duó előtt.

Standard világbajnokság (70 induló):
1. Emanuel Valeri, Tania Kehlet (Dánia)
2. Simone Segatori, Annette Sudol (Németország)
3. Dmitry Zharkov, Olga Kulikova (Oroszország)
4. Sergei Konovaltsev, Olga Konovaltseva (Oroszország)
5. Salvatore Todaro, Violeta Yaneva (Bulgária)
6. Yury Petrov, Yana Kozhukhar (Ukrajna)
...
20. László Csaba, Páli Viktória (Magyarország)
49-50. Szepesi József, Farkas Bettina (Magyarország)


László Csaba és Páli Viktória Angol keringője az első körben:

A világbajnok dán kettős szóló Tangója a döntőben:

(Forrás: WDSF)