Szalai Ági: a tudatos munka eredménye az elődöntő

Szombaton, a Berlinben megrendezett Latin világbajnokságon Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes bejutott az elődöntőbe és a 24. helyet szerezték meg. Szalai Ágit hétfőn este értük el telefonon, nem sokkal azután, hogy hazaérkeztek Németországból. 

- Kezdjük az elején. Egyenes ágon jutottatok be a legjobb 48 közé, mi volt az első gondolatotok, amikor ez kiderült?
- Nagy kő esett le a szívünkről, hogy redance nélkül ott vagyunk a következő körben. Ez volt az egyik cél, hogy a selejtezőből egyenesen menjünk tovább. Az elmúlt 2-3 hónapban mindent a világbajnokságnak rendeltünk alá. Nagyon tudatosan készültünk, fizikailag és mentálisan is.
- És mi volt a másik cél?
- Szerettünk volna bejutni az elődöntőbe. Tényleg mindent megtettünk azért, hogy ott legyünk. Naponta 6-8 órát is edzettünk, csak a világbajnokság lebegett a szemünk előtt. Tudatosan, jól felépítettük a versenyt is, hogy teljesüljön, amit elterveztünk. Szerencsénk is volt, jó köröket fogtunk ki, és kevésbé ismert pontozók voltak, úgy tűnik tényleg azt pontozták, amit láttak.
- Gondolom hatalmas volt az öröm, amikor kiderült, hogy teljesült a másik vágyatok is, az elődöntő.
- Először el sem akartuk hinni, hogy bejutottunk. Németül mondták a rajtszámokat és én biztos voltam benne, hogy rosszul hallottuk, nem a negyvenet mondták be. Mondtam, hogy várjuk meg amíg angolul is elhangzik. De közben jöttek oda hozzánk és mondták, hogy tényleg továbbjutottunk. Fantasztikus érzés volt!
- Milyen volt a legjobbakkal táncolni az elődöntőben?
- Ott már teljesen felszabadultan táncoltunk. Nagyon motiváló volt együtt táncolni a világ legjobbjaival, hatalmas energia volt a parketten. A verseny, a szervezés magas színvonalú volt, tele volt a csarnok, fantasztikus volt a hangulat, sok magyar szurkoló is volt, aminek nagyon örültünk. Törökgyörgy Melinda - aki az egyik edzőnk - azt mondta, hogy körröl-körre jobbak voltunk és az elődöntőben voltunk a legjobbak. De Juhász Ági, aki folyamatosan lát bennünket, ő is azt mondta, hogy nem látott még minket ennyire jól táncolni. Nagyon jó, hogy ők ott lehettek velünk.
- Hallom egy kicsit be vagy rekedve, volt egy kis ünneplés ezután az eredmény után?
- Egy kicsit ünnepeltünk a hotelben a többi táncossal, vasárnap pedig berlini barátokkal találkoztunk és megnéztük a várost is. Itthon még szolidan ünnepelünk majd a barátokkal is, de nincs megállás, holnaptól már a magyar bajnokságra készülünk.
- Nagyszerű eredményt értetek el, szerinted mi volt a siker kulcsa?
- A hit. Elhittük, hogy képesek vagyunk megvalósítani a céljainkat, az álmainkat. Keményen dolgoztunk érte és sikerült!
- Gratulálunk a kiváló eredményhez és jó munkát a következő hetekre is!