Szőke Tisza 2015: két aranyérem vasárnap

A XV. Szőke Tisza nemzetközi táncverseny második versenynapján hat WDSF Open kategóriát rendeztek meg. Öt versenyszámban volt magyar döntős, kettőben magyar győzelem született, emellett egy bronzérem is itthon maradt.

A Senior I. Standard Openen a 7 fős mezőnyben Kemény Tamás és Princz Nóra állhatott fel a dobogó tetejére, Horti Árpád és Fekete Krisztina pedig bronzérmet szerzett.

A Senior III. Standard Openen 14 páros indult, Kránicz József és Dobó Erika bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt. Bánfi Antal és Bellágh Mária a 13. lett.

Az International Standard Openen a 37 fős mezőnyben 14 magyar duó volt. A legjobb eredményt Hegyes Bertalan és Kis Violetta érte el, ők bejutottak a középdöntőbe és a döntőről éppen lemaradva a 7-8. helyet szerezték meg. Az elődöntőben nyolc magyar kettős táncolt, Tábori Ármin és Dézsy Klaudia a 13., Bencze István és Kilin Dóra a 15-16., Sorin Andrei Neagu és Elek Réka a 17., Vigh András és Hornyák Zsófia a 18., Szabó-Hornos Norbert és Vasas Viktória, valamint Vékony Viktor és Loga Hajnalka Csilla a 21-22., Szabó Noel és Bondár Dóra a 23., Tejeda Tamás és Nyitrai Edina a 24. helyen végzett. Pomaházi Tamás és Várnai Zsófia a 25., Kovács István Zoltán és Bakó Barbara a 26., Panka Dániel és Panka Dorottya a 28., Tóth Szilárd és Zsila Andrea a 32., Bánfi Antal és Bellágh Mária a 33-37. helyen zárt.

Az Ifjúsági Latin Openen 31 páros indult, a magyar színeket 14 duó képviselte. A döntőbe egy magyar páros juott be: Csorba Máté és Haddad Sabrina az 5. helyet szerezte meg. A középdöntőig három párosunk jutott: Gáspár Patrik és Szabó Patrícia a 11., Balázs Márk és Keresztszegi Ramóna Maja a 12., Katona András és Palásti Sára Anna a 13. helyen végzett. Az elődöntőben Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 14., Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána a 17., Nagy Máté és Szőke Vivien a 18., Szabó Noel és Bondár Dóra a 19., Sárosi Róbert és Monyók Anna a 21., Gedovics Balázs és Tóth Emília a 22-23., Jóvári Levente Tamás és Szalai Szavanna a 24. helyen zárt. Kátai Lóránt Krisztián és Bandi Johanna a 27., Tóth Barnabás és Juhász Dóra a 28., Bazsik István és Králik Kamilla a 30. lett.

Az Ifjúsági Standard Openen a 32 fős mezőnyben 13 magyar páros volt, a döntőig ketten jutottak el: Sorin Andrei Neagu és Elek Réka az 5., Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka a 6. helyet szerezte meg. A középdöntőben Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 11., Balga Kristóf és Molnár Renáta a 12. helyen végzett. Az elődöntőben Szabó Noel és Bondár Dóra a 13., Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána a 16-17., Szabó-Hornos Norbert és Vasas Viktória a 18-19., Mészáros János és Bagóczki Ramóna a 20., Gedoivcs Balázs és Tóth Emília a 21., Kátai Lóránt Krisztián és Bandi Johanna a 24. helyen zárt. Czuczi Patrik és Késmárki Vanessza a 25., Tóth Barnabás és Juhász Dóra a 29., Sárosi Róbert és Monyók Anna a 31. lett.

A Latin Rising Star versenyen a 18 fős mezőnyben 10 magyar páros indult, közülük ketten a döntőbe jutottak: Király Márk és Lissák Laura az 5., Széles András és Meszlényi Viktória a 6. helyet szerezte meg. A középdöntőig négy magyar duó jutott el: Bandi Ferenc és Szondi Fanni a 9. Balázs Márk és Keresztszegi Ramóna Maja a 10., Gáspár Patrik és Szabó Patrícia a 11., Márki Norbert és Balogh Nikolett Evelin a 12. helyen végzett. Tóth Szilárd és Zsila Andrea a 13., Szentjobbi Endre és Boros Luca a 15., Szőke János és Hollósi Barbara Mónika a 16., Tóth Barnabás és Juhász Dóra a 18. lett.

(Forrás: xek.hu)