Szőke Tisza 2017: aranyérmek az első napon

17. alkalommal rendezték meg a Szőke Tisza nemzetközi táncversenyt Szegeden, amelynek első versenynapján öt WDSF Open kategóriában hirdettek győztest. Magyar páros két versenyszámban állhatott a dobogó tetejére, emellett két bronzérem is született.

Az International Latin Openen a 28 fős mezőnyben hét magyar páros volt. Horváth Kende Soma és Hajnal Regina  a 10., Borbás Csaba és Tóth Emília a 12. helyen végzett a középdöntőben. Pop Vlad Alex és Butor Zsófia a 15., Petrenkó Tamás és Füle Krisztina a 16-17. helyen zárt az elődöntőben. Bátor Tamás és Fügedi Laura a 21., Szabó Ádám és Fábián Anna a 24-25., Keresztes László és Bartha Lilla a 28. lett.

Az Ifjúsági Standard Open 24 fős mezőnyében 9 magyar páros indult. Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott a döntőbe és aranyérmet szerzett. Sulyán Bálint és Bálint Nikoletta a 8., Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána a 10. helyen végzett a középdöntőben. Börcsök Balázs és Németh Laura a 13., Kővágó Dávid és Peták Magdolna a 14., Fedics Richárd és Fruzsa Kata Hajnalka a 15-16., Bacsik Bence és Tóth Melitta a 18., Szabó Ákos és Szabó Klaudia a 19., Rákóczy Zsombor és Józsa Janka a 23. helyen zárt az elődöntőben.

Az Ifjúsági Latin Openen 26 páros indult, közülük 15 volt magyar, a döntőben négyen táncolhattak. Szabó Ádám és Fábián Anna a dobogó harmadik fokára állhatott fel, Szabó Ábel Zsombor és Bokodi Panna a 4., Novák István és Sebesi Daniella az 5., Sulyán Bálint és Bálint Nikoletta a 6. helyet szerezte meg. A középdöntőben Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 8., Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána a 9., Szűcs Dávid és Csermák Klaudia Noémi a 11., Szabó Robin László és Tóth Enikő a 12. helyen végzett. Az elődöntőben Sárosi Róbert és Oroszlán Dóra a 16., Fedics Richárd és Fruzsa Kata Hajnalka a 17., Rákóczy Zsombor és Józsa Janka a 18. helyen zárt. Bacsik Bence és Tóth Melitta a 19-20., Börcsök Balázs és Németh Laura a 21., Bánáti Marcell és Kilner Panna a 23., Szabó Ákos és Szabó Klaudia a 24. lett.

A Senior III. Standard Open 19 fős mezőnyében Kránicz József és Dobó Erika bejutott a döntőbe megszerezte a győzelmet. Bánfi Antal és Bellágh Mária a 15. helyen zárt az elődöntőben.

A Standard Rising Stars Openen a 15 fős mezőnyben három magyar páros jutott döntőbe: Kovács Zoltán István és Bakó Barbara a 3., Petar Marjanovic és Fazekas Fanni a 4., Szabó Noel és Mártha Mercédesz Laura az 5. helyet szerezte meg. A középdöntőben Schwarz Péter és Lengyel Helga a 8., Borbás Csaba és Tóth Emília a 9., Balga Kristóf és Molnár Renáta a 10. helyen végzett. Az elődöntőben Kovács Győző és Szenti Regina a 11., Rákóczy Zsombor és Józsa Janka a 14-15. lett.

A versenyen Zsilák Zsuzsanna és Bíró Csaba pontozott.

(Forrás: WDSF)