Szőke Tisza: egy arany, két bronz az első napon

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg Szegeden a Szőke Tisza nemzetközi táncversenyt, amelynek első versenynapján a WDSF Openeken három érmet, egy aranyat és két bronzot szereztek a magyar párosok.

Az International Latin Openen a 24 fős mezőnyben Miha Zerjav és Karcagi Laura bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt. A középdöntőben Suti András Zsolt és Tóth Katalin a 8., Király Márk és Horváth Zsófia a 11. helyen végzett. Az elődöntőben Rónyai Zoltán és Busa Dóra a középdöntőről éppen lemaradva a 14-16. helyen zárt holtversenyben két román duóval. Kerekes Krisztián János és Szakál Evelin Noémi a 19., Tóth Barnabás és Bogdana Turkevics a 21., Dajcs Triszten Sámuel és Fekete Krisztina a 22., Schiller Tamás László és Szennyesi Blanka a 23., Petrenkó Tamás és Zsila Andrea - miután sérülés miatt a selejtező után feladni kényszerültek a versenyt - a 24. lett.
Két magyar érdekeltségű eredmény: a szerb színekben versenyző Erdélyi Szilárd és Juhász Zsófia a döntőben a 6., az osztrák színekben induló Jüttner András és Renáta Smidova a 7. helyen zárt.

A Rising Star Standard Open 14 fős mezőnyében három magyar páros volt a döntőben: Szabó Noel Marcell és Mártha Laura Mercédesz bronzérmet szerzett, Kovács István Zoltán és Bakó Barbara a 4., Gedovics Balázs és Szenti Regina a 6. helyen végzett. A középdöntőben Szilágyi Viktor András és Lévai Vanessza Andrea a 7., Börcsök Balázs és Németh Laura a 9., Kerekes Krisztián János és Szakál Evelin Noémi, valamint Szegi Márk István és Szegi Andrea holtversenyben a 10-11. helyen zárt. Fábián Dávid László és Dode Ingrid a 13., Jakab Ádám Gergő és Bánffy Zsófia a 14. lett.

Az Ifjúsági Latin Open 21 fős mezőnyében Szabó Ábel Zsombor és Bokodi Panna bejutott a döntőbe és az 5. helyet szerezte meg. A középdöntőben Börcsök Balázs és Németh Laura a 11. helyen végzett. Az elődöntőben Rákóczy Zsombor és Józsa Janka a 17-18., Szabó Márk és Frey Tímea a 19. helyen zárt.

Az Ifjúsági Standard Openen 23 páros indult, az elődöntőben Börcsök Balázs és Németh Laura a 15., Salabert Márton és Denke Réka a 16., Rákóczy Zsombor és Józsa Janka a 21., Fábián Dávid László és Dode Ingrid a 22., Jakab Ádám Gergő és Bánffy Zsófia a 23. lett.

A Senior III. Standard Openen a 21 fős mezőnyben Kránicz József és Dobó Erika bejutott a döntőbe és bornzérmet szerzett. Bánfi Antal és Bellágh Mária a 19-20., Baranyai Szilárd és Illés Enikő a 21. helyen zárt.

A versenyen Juhász Ágnes pontozott.

miha zerjav, karcagi laura

(Forrás: WDSF; A fotót köszönjük Karcagi Laurának!)