Szőke Tisza: három aranyérem a második napon

A Szegeden megrendezett Szőke Tisza 2017 nemzetközi táncverseny második versenynapján nyolc WDSF Open kategóriában hirdettek győztest. A magyar táncosok hat érmet szereztek: három arany mellett egy ezüstöt és két bronzot, emellett számos döntős helyezés is született.

Az International Standard Open 28 fős mezőnyében tíz magyar páros mérettette meg magát. A középdöntőben Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 9., Kovács István Zoltán és Bakó Barbara a 11-12. helyet szerezte meg. Az elődöntőben Szabó Noel és Mártha Mercédesz Laura a 15., Borbás Csaba és Tóth Emília a 16., Balga Kristóf és Molnár Renáta a 17., Panka Dániel és Panka Dorottya a 18. helyen végzett. Kovács Győző és Szenti Regina a 19., Balogh Csaba és Pető Gabriella, valamint Kővágó Dávid és Peták Magdolna a 21-22., Kőszegi Gergely és Kiss Dorottya a 23. helyen zárt.

A Rising Star Latin Openen 20 páros indult, a döntőben Gáspár Patrik és Szondi Fanni a 4., Borbás Csaba és Tóth Emília a 7. helyet szerezte meg. A középdöntőben Novák István és Sebesi Daniella a 8., Schwarz Péter és Lengyel Helga a 11., Reiter Renátó és Kersák Dóra a 12. helyen végzett. Reck Tibor és Szlepák Andrea Zsuzsanna a 16., Balogh Csaba és Pető Gabriella a 18., Schiller Tamás László és Szennyesi Blanka a 20. lett.

A Junior II. Latin Openen a 23 fős mezőnyben két magyar páros jutott döntőbe: Urbán István és Urbán Lilla megnyerte a versenyt, Kohon Patrik és Kiss Luca a 4. helyet szerezte meg. A középdöntőben Kovács-Kalic Péter Károly és Farkas Liliána a 8., Lehóczki Zsolt és Oláh Csillag a 10. helyen végzett. Az elődöntőben Sziklai Gábor és Stercz Míra Krisztina a 13-15., Réthelyi Balázs és Sulyán Lilla Katalin a 17., Papp Ádám István és Gál Dalma a 18-19., Kozák László és Juhász Dóra a 23. helyen zárt.

A Junior II. Standard Open 20 fős mezőnyében három magyar páros jutott döntőbe. Urbán István és Urbán Lilla ezüstérmet szerzett, Kovács-Kalic Péter Károly és Farkas Liliána az 5., Kohon Patrik és Kiss Luca a 6. helyen végzett. A középdöntőben Papp Ádám István és Gál Dalma a 8. helyen zárt. Az elődöntőben Réthelyi Balázs és Sulyán Lilla Katalin a 13. Kozák László és Juhász Dóra 14. lett.

A Junior I. Latin Openen 12 páros indult, Belucz Levente Zoltán és Révész Alícia megnyerte a versenyt, Hartlein Ákos és Farkas Gréta Éva bronzérmet szerzett, Papp Ádám István és Gál Dalma a 4., Pusch Kevin és Albert Emma az 5. helyen végzett a döntőben. Az elődöntőben Kolozsváry Mátyás és Balogh Adél Emese a 8., Tóth Alex és Balogh Zsófia a 10. helyen zárt.

A Junior I. Standard Openen a 9 fős mezőnyben Papp Ádám István és Gál Dalma arany, Hartlein Ákos és Farkas Gréta Éva bronzérmet szerzett, míg Tóth Alex és Balogh Zsófia az 5. lett a döntőben. Az elődöntőben Pusch Kevin és Albert Emma a 8. helyen zárt.

A Senior II. Standard Open 15 fős mezőnyében Bánfi Antal és Bellágh Mária a 14., Baranyai Szilárd és Illés Enikő a 15. lett az elődöntőben.

A Senior IV. Standard Openen 10 páros indult, Bánfi Antal és Bellágh Mária a 8., Králik János és Králik Jánosné a 9-10. helyen zárt az elődöntőben.

A versenyen Juhász Ágnes és Zsilák Zsuzsanna pontozott.

(Forrás: WDSF)