Szőke Tisza: öt érem a második napon

2018. június 17-én a  szegedi Szőke Tisza WDSF Open második versenynapján nyolc versenyszámban hirdettek győztest, a junior versenyeken minden számban legalább egy magyar páros állt a dobogón, egy ezüst és négy bronzérmet szereztek a fiatal táncosok.

Az International Standard Open 43 fős mezőnyében Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka bejutott a döntőbe és a 6. helyet szerezte meg. A középdöntőben Bencze István és Prozlik Anna a 9., Rónyai Zoltán és Busa Dóra a 9., Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 12. helyen végzett. Az elődöntőben Kovács István Zoltán és Bakó Barbara a 16., Szabó Noel Marcell és Mártha Mercédesz Laura a 17., Panka Dániel és Panka Dorottya a 20., Szilágyi Viktor András és Lévai Vanessza Andrea a 21-23., Gedovics Balázs és Szenti Regina a 24. helyen zárt. Drahos Gergő és Geiger Zsanett a 25., Kerekes Krisztián János és Szakál Evelin Noémi a 26., Szegi Márk István és Szegi Andrea a 28., Fábián Dávid László és Dodé Ingrid a 30-31., Bánfi Antal és Bellágh Mária, valamint Králik János és Králik Jánosné a 33-43. lett.

A Rising Star Latin Openen a 16 fős mezőnyben Kerekes Krisztián János és Szakál Evelin NoémiSzabó Noel Marcell és Mártha Mercédesz Laura, Reck Tibor és Szlepák Andrea Zsuzsanna holtversenyben a 9-11. helyen végzett a középdöntőben. Kézsmárki János és Juhász Kitti a 15. helyen zárt az elődöntőben.

A Senior IV. Standard Open 11 fős mezőnyében Bánfi Antal és Bellágh Mária a 8., Králik János és Králik Jánosné a 10. helyen zárt az elődöntőben.

A Junior II. Latin Openen 24 páros indult, a döntőbe három magyar kettős is bejutott. Kohon Patrik és Gál Dalma bronzérmes lett, Hartlein Ákos és Farkas Gréta a 4.,  Kolozsváry Mátyás és Balogh Adél Emese a 6. helyen végzett. A középdöntőben Pusch Kevin és Albert Emma a 9., Lehoczki Zsolt és Oláh Csillag a 10-11., Antal Krisztián és Prozlik Melinda Lenke a 12. helyen zárt. Az elődöntőben Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána a 14., Kovács Péter Benedek és Márton Lili a 16., Kozák László és Juhász Dóra a 17-18., Tóth Alex és Balogh Zsófia a 19., Barkaszi Bálint és Bohl Emese a 20. lett.

A Junior II. Standard Open 16 fős mezőnyében is három magyar páros volt döntős: Kohon Patrik és Gál Dalma itt is bronzérmet szerzett, Hartlein Ákos és Farkas Gréta az 5., Antal Krisztián és Prozlik Melinda Lenke a 6. helyen végzett. A középdöntőben Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána valamint Tóth Alex és Balogh Zsófia és egy lengyel páros holtversenyben a 7-9., Kozák László és Juhász Dóra a 12. helyen zárt.

A Junior I. Latin Open 11 fős mezőnyében két magyar duó volt a döntőben: Kovács Péter Benedek és Márton Lili bronzérmet szerzett, Szőts Dávid és Fekete Renáta a 4. helyen végzett. Az elődöntőben Annus László és Bényi Hanna Kamilla a 8., Kovács Ádám és Faludi Eliza Eszter a 9. helyen zárt.

A Junior I. Standard Openen a 9 fős mezőnyben három magyar páros jutott be a döntőbe: Szőts Dávid és Fekete Renáta ezüst-, Balázs Dominik és Kondacs Jázmin Bíborka bronzérmet szerzett, Kovács Ádám és Faludi Eliza Eszter az 5. helyen végzett. Annus László és Bényi Hanna Kamilla a 7. helyen zárt az elődöntőben.

A versenyen Szűcs Simon pontozott.

(Forrás: WDSF)