Tánc a Bethlen Téri Színházban

A Bethlen Téri Színházban december 4-én a Gangaray Trambulin jelentkezik a képzés idei első bemutatójával, majd másnap, december 5-én a Zadam Társulat Projekt Z című produkciója látható újra. S hogy mi köze van Brad Pittnek és a zombiknak az előadáshoz? Az szombat este kiderül... Vagy mégsem?

Gangaray Trambulin:Törés
A Trambulin a Gangary Dance Company komplex képzési és tehetségkutató programja. Nem csak a konkrét tánctudás fejlesztése jelenik meg a szervezők céljai között, hanem egy mélyebb, személyes és személyre szabott fejlesztés célkitűzése is, mely a táncos emberi- művészi oldalát erősíti. A képzés során több mester munkáján keresztül újabb és újabb módszerekkel és technikákkal ismerkedhetnek meg a program résztvevői, melyek segítik őket egy komplexebb előadói mód kialakításában. A Trambulin program mérföldköveit az évad folyamán több alkalommal, demonstráció keretében mutatják be a fiatalok.

Zene: Montázs
Előadók: A Gangaray Trambulin tagjai
Koreográfia, fény: Hámor József

Az előadás időpontja: 2015. december 4. 19 óra - Bethlen Téri Színház, Budapest Bethlen G. tér 3.

 

Zadam Társulat: Project Z
A kísérlet célja, hogy igazolja a jelenségek különböző tényezői közötti kapcsolat fennállását. Az objektív, elemző jellegű megfigyelés legfontosabb jellemzője a rendszeresség, céltudatosság és tervszerűség, ezáltal különül el a hétköznapi megfigyeléstől. Nyilvánvaló feltétel, hogy a vizsgált jelenség független legyen, elkülönüljön a kísérletet végző személytől, hiszen még a legjobb szándékú önmegfigyelés sem lehet mentes a szubjektív elemektől. Bizonyos jelenségek esetében azonban csakis az önmegfigyelésre, mint az egyetlen adatszolgáltató forrásra vagyunk utalva. Ilyenek például az álmok vagy az alkotás pszichikus összetevőinek megfigyelése.

Alkotók - előadók: Sebestyén Tímea, Zambrzycki Ádám
Videó: Téri Gáspár

Az előadás időpontja: 2015. december 5. 19 óra - Bethlen Téri Színház, Budapest Bethlen G. tér 3.

(Forrás: Bethlen Téri Színház)