TÁNCPARK - Nyáresti táncélmény

Vedd fel újra a ritmust a TáncParkban, a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein. Kóstolj bele a flamenco, a tangó, a kortárs és a hagyományőrző magyar táncokba 2020. július 16. és 23. között Buda legnagyobb, ikonikus rendezvényhelyszínén, a Millenárison.

Ebben az évben a TáncPark kínálatának középpontjában a folklór áll: hazai és nemzetközi néptánc kavalkáddal készül a Nemzeti Táncszínház. A programsorozatot Pirók Zsófia és a FlamenCorazónArte Táncszínház nyitja meg július 16-án FlamenKoktél című produkciójával, amelynek hozzávalói az ízes énekek, a tüzes dallamok, pezsdítő ritmusok, valamint két édes táncos. Fogyasztása nyárestékre ajánlott!

A magyar néptánc elmaradhatatlan része a szabadtéri programsorozatnak. A Duna Művészegyüttes Magyar Táncképek című előadását a Kárpát-medence autentikus néptáncait bemutató és feldolgozó koreográfiák alkotják.

Érzékiség, szerelem, szenvedély – Magyarország népszerű tangótáncosai, Budai László valamint vendégei varázsolják a TáncPark színpadára két alkalommal a bohém milongát, a kavargó valsot és a mágikus tangót, amelyek Buenos Airesen és Montevideón kívül a világ más nagyvárosait is sorra meghódították.

A Feledi János – Feledi Project ismét élőzenés táncelőadásra készül: Bartók Béla Román népi táncok művének jazz adaptációját mutatják be az Oláh Dezső Trióval, Hat Tánc címmel.

A TáncPark zárásaként a Magyar Nemzeti Táncegyüttes méltán híres Élő Tánc-Archívum elnevezésű sorozatának Kalotaszeg című előadását mutatja be. A sorozat forradalmasította a magyar színpadi néptáncművészetet, és példát mutatott arra, hogyan lehet az autentikus néptáncot tökéletesen elsajátítva, a „tiszta forrást” megtartva, magas művészi értékű előadásokat létrehozni. 

A programsorozat alatt esőnapot nem tartanak, rossz idő esetén a produkciók a Nemzeti Táncszínház Nagytermébe költöznek.

TÁNCPARK

2020. július 16. - 2020. július 23.

 

Időpont:

Előadás:

2020. július 16. csütörtök 20.30

FlamenKoktél

FlamenCorazónArte Táncszínház

2020. július 17. péntek 20.30

Magyar Táncképek

Duna Művészegyüttes

2020. július 18. szombat 20.30

FlamenKoktél

FlamenCorazónArte Táncszínház

2020. július 19. vasárnap 20.30

Magyar Táncképek

Duna Művészegyüttes

2020. július 20. hétfő 20.30

Ezerarcú Tangó – tangó show

Budai László és vendégei

2020. július 21. kedd 20.30

Hat Tánc

Feledi János – Feledi Project-Oláh Dezső Trió

2020. július 22. szerda 20.30

Évszakok Buenos Airesben – tangó show

Budai László és vendégei

2020. július 23. csütörtök 20.30

Élő Tánc-Archívum

Kalotaszeg

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

(Forrás: Nemzeti Táncszínház)