Táncsport MB: az esélyesek diadala

2013. február 16-án a Táncsport Magyar Bajnokságok második versenynapján négy kategóriában avattak magyar bajnokot a Vasas Folyondár Tánccentrumban. A verseny délután két órakor kezdődött és este kilenc óra után derült ki, hogy kik voltak ennek a napnak a legjobbjai.

A felnőtt standard versenyben 25, az ifi latinban és junior standardben 11, a senior latinban 2 páros lépett parkettre a magyar bajnoki címért. A Latin Rising Star versenyben 16 kettős, míg a formációs latin ranglistán 3 csapat mérte össze a tánctudását. A műsorvezetői feladatokat a két héttel ezelőtti versenynaphoz hasonlóan ismét Pálinkó Lujza és Székely Attila látta el, akik minden táncost név szerint bemutattak, amikor először parkettre szólították őket. A délutáni programban rendezték meg a selejtezőket és az elődöntőket, valamint a formációs csapatokat is ekkor láthatta a közönség, a 18 órakor megtartott ünnepélyes megnyitó után már csak az egyes kategóriák legjobbjait láthatta a publikum.

A formációs versenyen a Gála TE két csapata valamint a Bonita TSE csapata lépett parkettre. A győzelmet a Gála TE "A" csapata szerezte meg a Rock you című kűrjével, amelyben a rock nagy klasszikusai csendültek fel latinos ritmusban és erre a zenére készült egy igazán pörgős koreográfia.

A megnyitó után a Latin Rising Star és a Felnőtt Standard köépdöntővel folytatódott a verseny, és akrobatikus rock&roll, valamint kerekesszékes bemutató színesítette a programot. És láthatta a közönség később a döntők között az ötszörös magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina show-ját is.

Az esti programban először a Latin Rising Star verseny döntőjét rendezték meg, ebben a kategóriában a Suti András Zsolt, Deminger Korinna kettős szerezte meg a győzelmet.

A magyar bajnoki döntők közül először a juniorok standard döntője zajlott le, itt a Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka párost látták a legjobbnak a bírók, így ők megvédték a tavaly megszerzett bajnoki címüket. Második lett mögöttük Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta, míg a harmadik helyet Fedics Richárd és Lengyel Helga szerezte meg.

Az ifjúsági latin versenyben Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna bizonyult a legjobbnak, ők ezzel már a második bajnoki címüket gyűjtötték be idén, hiszen két hete a 21 éven aluliak között is aranyérmet szereztek latin táncokban. Az ezüstérmet Horváth Kende Soma és Karcagi Laura, míg a bronzérmet Király Márk és Kaldenecker Enikő vihette haza. 

A senioroknál Szabó Zsolt és Ónodi-Szabó Valéria emelhette magasba a latin táncok győztesének járó kupát.

A felnőtt standard versenyben László Csaba és Páli Viktória megvédte a tavaly megszerzett bajnoki címét, az ezüstérem ismét a Szepesi József, Farkas Bettina duóé lett, míg kisebb meglepetésre a bronzérmet a tíztánc bajnoka, Hegyes Bertalan és Kis Violetta szerezte meg. László Csabának volt ezen a napon egyébként egy különleges doppingszere: a háromhónapos tündéri kislánya is ott volt az anyukájával a nézők között.

Felnőtt Standard Magyar Bajnokság (25 induló):
1. László Csaba, Páli Viktória
2. Szepesi József, Farkas Bettina
3. Hegyes Bertalan János, Kis Violetta
4. Zsom Olivér, Vozár Boglárka
5. Budai Attila, Barna Lilla
6. Balázs Zsombor, Youssef Adelina Stephanie

Ifjúsági Latin Magyar Bajnokság (11):
1. Hidi Balázs, Szőke Zsuzsanna
2. Horváth Kende Soma, Karcagi Laura
3. Király Márk, Kaldenecker Enikő
4. Katona András, Kovács Klára Nikoletta
5. Beinschródt Tibor Márk, Dávid Adrienn
6. Földi Bálint, Nyári Georgina

Junior Standard Magyar Bajnokság (11):
1. Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka
2. Kulják Krisztián, Bálint Nikoletta
3. Fedics Richárd, Lengyel Helga
4. Nagy Márk, Vörös Liza
5. Mészáros Bence Levente, Balanescu Liliána
6. Szalai Dénes Ferenc, Balla Petra

Senior Latin Magyar Bajnokság (2):
1. Szabó Zsolt, Ónodi Szabó Valéria
2. Felméri István, Vajai Rita

Latin Rising Star (16):
1. Suti András Zsolt, Deminger Korinna
2. Nicola Leprai, Balázs Anita
3. Hetei Máté Ádám, Bita Alexa Diana
4. Kurtyán Miklós, Tóth Katalin
5. Török Árpád, Búrány Anikó
6. Sebesi Hunor, Tuba Anna

Formációs Latin ranglista (3):
1. Rock You - Gála TE "A" csapata’
2. Kylie - Gála TE "B" csapata
3. Magic Box - Bonita TSE