Tíz nap a TáncSport Magyar bajnokságig

Tíz nap múlva a szigetszentmiklósi városi sportcsarnokban ismét felcsendül a zene és megkezdődik a TáncSport Magyar Bajnokságok és Hungarian Dance Open első versenyhétvégéje.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét Szigetszentmiklós lesz a magyar bajnokságok házigazdája, a megszokott helyszínen két teljes hétvégén, azaz négy napon át - február 3-4., és február 10-11. - a legjobb hazai táncosok a magyar bajnoki címekért lépnek parkettre. Jövő szombaton - az előzetes nevezés alapján - kilenc formációs kategóriában 14 csapatot láthat a közönség, valamint a gyerek korosztálytól a seniorokig 10 páros versenyszámban hirdetnek győztest. Vasárnap négy kűr versenyszámban 9 páros mutatja be a koreográfiáját, valamint a legkisebbektől az örökifjakig 12 páros versenyszámban dől el a magyar bajnoki cím sorsa.

A párosok hétfőn éjfélig nevezhetnek a TáncSport Magyar Bajnokságok jövő heti kategóriáira, az első versenynapra szerdán éjfélig már 77, a második versenynapra 95 nevezés érkezett. A második hétvégén megrendezendő Hungarian Dance Openre is szép számú regisztráció érkezett már több mint két héttel a verseny előtt, jó esély van arra, hogy az előző éveknél is nagyobb létszámú lesz az esemény.

A magyar bajnokságokon a világ legjobbjai közé tartozó táncosokban is gyönyörködhetnek a nézők: a tizedik magyar bajnoki címét szereztheti meg latin táncokban Andrea Silvestri és Váradi Martina, akik 2017-ben Európa-bajnoki 6. és világbajnoki 7. helyet szereztek 2017-ben, ott lesz a világbajnoki 6. helyezett szentesi Szilver TSE standard formációs csapata, vagy a Senior I. Tíztánc kategóriában világbajnoki 4. helyet szerző Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia, a Senior I. Standard kategória világbajnoki 5. helyezett Kemény Tamás és Princz Nóra.
A nevezettek listája napról-napra bővül, így a megnevezett remek táncosokon kívül még több világverseny közép- és elődöntős versenyzői, kategóriájukban a világ elitjébe tartozó párosainak részvétele is biztosra vehető. Azaz érdemes lesz Szigetszentmiklóson tölteni február első két hétvégéjét nézőként vagy akár a lebonyolításban segítkező önkéntesként.

Belépőjegyek már 3.000 Ft-tól kaphatóak!

További információk a TáncSport Magyar Bajnokságokról a hivatalos honlapon.

Találkozzunk 2018. február 3-4-én Szigetszentmiklóson, a városi sportcsarnokban!