Tíztánc világbajnokság: 19. helyen a Hegyes, Kis kettős

A norvég főváros, Oslo adott otthont az idei felnőtt Tíztánc világbajnokságnak, amelyen a magyar színeket Hegyes Bertalan és Kis Violetta képviselte. A  páros két héttel ezelőtt még a moszkvai az Ifjúsági Tíztánc világbajnokságon táncolt, itt pedig a felnőttek között kellett bizonyítaniuk ugyanebben a versenyszámban.

A világbajnokságon 37 ország párosa lépett parkettre - tíztáncban országonként csak egy páros indulhat világversenyen -, az első körből 24 kettős jutott be az elődöntőbe, és köztük volt a fiatal magyar duó is. Az elődöntőből nem jutottak tovább, az utolsó éves ifi Hegyes, Kis páros a 19-20. helyen végezett holtversenyben a szlovákokkal.

A középdöntőben a kanadai, a dán, a finn, a német, az olasz, a lett, a moldáv, az orosz, a szlovén, a svéd, az ukrán és a norvég páros táncolhatott, innen a döntőbe a dán, a szlovén, az orosz, a kanadai, a norvég és a német duó került be. A világbajnoki címet az Európa-bajnok és a világbajnoki címvédő dán Björn Bitsch, Ashli Williamson kettős szerezte meg a szlovének és az oroszok előtt. 

Felnőtt Tíztánc világbajnokság (37 induló):
1. Björn Bitsch, Ashli Williamson (Dánia)
2. Miha Vodicar, Nadiya Bychkova (Szlovénia)
3. Daniil Ulanov, Irina Gogoladze (Oroszország)
4. Anton Belyayev, Antoaneta Popova (Kanada)
5. Janick Löwe, ia Lundanes Löwe (Norvégia)
6. Anton Skuratov, Alena Uehlin (Németország)
...
19-20. Hegyes Bertalan, Kis Violetta (Magyarország)

(Forrás: WDSF)