Újabb világkupát nyert a Király, Czetl páros

Szlovéniában, Ljubljanában rendeztek akrobatikus rock'n'roll világkupa versenyt a serdülő, junior és a felnőtt párosoknak, amelyen ismét remekül szerepeltek a magyar fiatalok. A serdülők és a juniorok között is három párosunk jutott döntőbe és minden éremből szereztek egyet.

A junior páros világkupa 67 fős mezőnyében tíz magyar induló volt. Az előző világkupák győztese, Király Ádám és Czetl Fanni ezen a versenyen sem talált legyőzőre, ismét a dobogó tetejére állhattak fel. A döntőbe még két magyar duó jutott be: Czanik László és Dobay Dóra a 4., Baumgartner Dániel és Magyar Rebeka a 6. helyet szerezte meg. A negyeddöntőben Gyömbér Péter és Sándor Fanni a 15., Bodó Zsombor és Rabb Alexandra a 19, Karácsony Krisztián és Kundrát Fanni a 24. helyen végzett. Szoljár Bence és Lajti Renáta a 34., Tibold Márton és Tibold Eszter a 35., Ender Tamás és Finkenzeller Kitti a 39., Meskó Alex István és Leéb Fruzsina a 48. lett.

A serdülő páros világkupa 64 indulója között is tíz magyar kettős volt és itt is három páros jutott a döntőbe. Polyánki Benedek és Szőke Kitti ezüst, Kovács Kornél és Korpás Petra bronzérmet szerzett egy francia duó mögött. Az elődöntőben Szarvas Ferenc és Pénzes Viktória a 8. helyen, a negyeddöntőben Szarvas Benjámin és Papp Csenge a 14., Meskó Patrik Attila és Poncz Zsófia Ilona a 19., Szoljár Zsombor Csaba és Dömötör Daniella Viktória a 20., Magyar Ádám és Vas Lilian a 22. helyen végzett. Toma Patrik és Apró Lili a 25., Szabó Bálint és Holicza Ágnes a 28. lett.

A felnőtt páros B világkupán 34 induló volt, köztük öt magyar duó. Horváth András és Farkas Viktória a döntőről éppen csak lemaradva a 7., Balázs Ágoston és Balázs Helga a 11. helyet szerezte meg az elődöntőben. Deli Alex és Mészáros Nikolett a 13., Ábrahám Dániel Zoltán és Harangozó Boglárka a 17. helyen végzett a negyeddöntőben. Brezóczki Mihály és Brezóczki Bernadett a 25. lett.

A Boogie-Woogie világkupán 31 páros vett részt, Schmidt Gábor és Schmidt-Vachtler Erzsébet a negyeddöntőben a 17. helyen zárt. Pető Gábor és Gölöncsér Adrienn a 21., Cserép János és Virág Éva a 31. lett.

(Forrás: WRRC)