Újra világbajnok a Szupergirls, Európa-bajnok a Party Girls

Ausztriában, Grazban rendeztek Akrobatikus rock'n'roll versenyt a hétvégén, amely a két nap alatt világ- és Európa-bajnoki küzdelemnek, valamint világkupának is otthont adott. A magyar párosok és formációk - a hagyományokhoz híven - remekül szerepeltek: a Női nagyformációban ismét világbajnok lett a Szupergirls, a Lányformációban Európa-bajnok lett a Party girls, emellett több világkupa érem is született.

A Női nagyformációs világbajnokságon a 21 fős mezőnyben három magyar formáció is döntőbe jutott. A Szupergirls 2016, 2018 és 2019 után negyedik alkalommal szerezte meg a világbajnoki címet. A Skyline a 4., a Party Team a 6. helyen végzett a döntőben. A Ladies a döntőről éppen lemaradva a 7. helyen zárt az elődöntőben.

A Lányformácisó Európa-bajnokság 17 fős mezőnyében mindhárom magyar csapat ott volt a döntőben: a Party Girls megszerezte az Európa-bajnoki címet, az Origo az 5., a Queen a 6. helyen végzett.

A Páros Contact Style világkupán a 32 fős mezőnyben az elődöntőben Király Ádám és Mercs Gréta - a döntőről éppen lemaradva - a 8., Polyánki Benedek Fórián Kata a 11. helyet szerezte meg. Szabó Mátyás és Dömötör Daniella Viktória a 18., Szarvas Verenc és Kállai Rella a 25. lett.

A Páros Free Style világkupa 33 fős mezőnyében az elődöntőben Deli Alex és Csényi Fanni a 12. helyet szerezte meg. A negyeddöntőben Bánhidi Dániel és Czetl Fanni a 16., Mészáros Gábor és Lengyel Bonita a 24. helyen zárt. Balla Balázs és Lantos Lilla a 32. lett.

A Páros Dance Show világkupán a 12 fős mezőnyben kettős magyar siker született: Szoljár Zsombor és Pap Linda az arany, Molnár Gergő Dávid és Laczkovszki Naomi az ezüstérmet vehette át. Lénárt János és Ács Vivienn a 4., Varga Dániel és Ubrankovics Zulejka a 6., Juhász Olivér és Lisz Barbara a 7. helyet szerezte meg.

A Junior Páros világkupán 41 páros indult, a döntőbe három magyar duó jutott be. Ancsák Attila és Ökrös Júlia megnyerte a versenyt, mögöttük Kovács Kornél és Szőke Kitti lett az ezüstérmes, míg Radics Bálint Bence és Pap Lola a 6. helyet szerezte meg. Az elődöntőben Barthos Bence és Fazekas Noémi Boglárka a 9., Juhász Tamás és Duca Kornélia Jázmin a 10., Borek Dávid és Fojt Anna Erzsébet a 11. helyen végzett. A negyeddöntőben Bíró Sebestyén és Ruzsa Julianna Lilla a 17., Tóth Gergely és Schaffler Zsuzsanna Alexandra a 19., Barta Balázs Dénes és Keszeg Petra Natália a 20. helyen zárt.

A Serdülő Páros világkupán a 39 fős mezőnyben három magyar duó is döntőbe jutott: Ruzics Nimród és Pintér Laura a 4., Pór-Zselinszky Benedek és Sümeghy Vivien az 5., Vincze Viktor Milán és Kacsora Enikő a 7. helyet szerezte meg. Az elődöntőben Péter Ákos és Babai Blanka a 9., Radnai Kristóf és Nagy Noémi a 11. helyen végzett. A negyeddöntőben Tóth Dávid és Molnár Zsófia a 13., Csite Adrián és Varga Ramóna Linda a 14., Tóth-Csikós Márton és Mohácsi Hanna a 20. helyen zárt.

A Gyerek Páros világkupa 11 fős mezőnyében Pór-Zselinszky Zalán és Varga Borbála Sára ezüst, Kovács Hunor és Rakaczky Villő bronzérmet szerzett, Németh Hunor Dénes és Patai Diána az 5., Györkös Zalán és Fercsák Jázmin a 6. helyen végzett. Kiss Koppány Álmos és Fórián Anita a 8. helyen zárt.

A Szupergirls aranyérmes produkciója:

(Forrás: WRRC)