Varadinum Dance Festival 2012

Romániában, Nagyváradon rendeztek WDSF Opent a hétvégén, amelyen latin és standard táncokban is World Openen mérhették össze tánctudásukat a párosok, és az ifik is mindkét táncnemben megmutatthatták tudásukat.

A Latin World Openen a Süttő Roland, Tombácz Anikó páros az elődöntőig jutott, a 15. helyet szerezték meg. Fáskerti Zsolt és Ocsovszki Eszter a 34., Budai Attila és Barna Lilla a 40-41., Vaszily Tibor és Bakos Adrienn a 46. helyen végzett az 50 fős mezőnyben. (Püspöki Dávid és Markó Ágnes ugyan szerepel az eredménylistán a 48-50. helyen, de sajnos fel kellett adniuk a versenyt az első kör után.)

Az ifjúsági latin versenyben Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna az 5. helyet szerezte meg a 20 induló között. A páros a felnőtt mezőnyben is megmérettette magát, ott redance nélkül jutottak tovább az első körből, és végül a 29. helyen végeztek. Teljesítményük dícséretet érdemel, hiszen a két verseny párhuzamosan zajlott, és ők mindkettőben nagyszerűen megállták a helyüket köszönhetően a kiváló erőnléti és mentális felkészültségüknek.

A Standard World Openen a latinhoz hasonlóan 50 páros indult, közülük nyolcan képviselték a magyar színeket. Az elődöntőig négy kettősünk jutott el, hárman itt fejezték be a versenyt, míg László Csaba és Páli Viktória meg sem állt a döntőig és ott a második helyen végeztek. Szepesi Jószef és Farkas Bettina éppen csak lemaradva a középdöntőről a 13. lett, Balázs Zsombor és Youssef Adelina a 20-21., Budai Attila és Barna Lilla a 23. helyet szerezte meg. Jéri Tamás és Szepesi Lilla a 25., Kósa András és Prozlik Anna a 27-28., Asztalos Zoltán és Kissné Szegedi Zsuzsanna a 40., Bődi Richárd és Kinyik Flóra a 42-50. helyen végzett.

A Hidi, Szőke páros eredményéről köszönjük az információt Závodszky Péternének!