VI. Fordan Tánccentrum Kupa - Tavaszváró táncverseny

A pécsi Fordan Táncklub által szervezett VI. Fordan Tánccentrum Kupán közel 300 fashion dance és rock ’n’ roll táncos lép parkettára Pécsen 2014. március 23-án.

Kapunyitás 13 órakor lesz, majd 14 órakor kezdődik a Fashion Dance minősítő verseny, amelyen a klub nem túl régen beiratkozott táncosai fognak szerepelni. 8 csapat 60 táncosa két körben fog táncolni az arany, ezüst és bronz minősítésekért ötfős zsűri előtt. A minősítő verseny után következik a duó-trió kategória, ahol a gyermek, serdülő és felnőtt táncosok - összesen 21 egység - már a dobogós helyezésekért állhat a táncparkettre.

Délután fél 5-től rendezik meg a Fashion Dance minősítő táncversenyhez hasonló módon a Rock ’n’ Roll minősítő versenyt, amelyre 23 csapat 140 versenyzője nevezett. A pécsi csapatok mellett több pécsváradi és bólyi formáció is fog versenyezni. A rockysok három kategóriában mérik össze tudásukat: 'C'-ben a nemrég beiratkozottak, a 'B'-ben a haladók, míg az 'A'-ban az igazolt versenyzők második vonala fog versenyezni.

A táncverseny szünetében az electric boogie-val ismerkedhetnek meg a verseny résztvevői Nagy Zsolt, a Bodyrock Dance School Klub Európa Bajnok és többszörös magyar bajnok táncosa jóvoltából, aki továbbképzést tart a Fordanos fiataloknak.

A vasárnap délutáni rendezvényre a belépés díjtalan, aki nem fér be a táncverseny helyszínére, a társalgóban plazma tévén nézheti a küzdelmeket.

fordan

(Forrás: Fordan Táncklub - Papp Viktor)