Világbajnok a Szupergirls!

2018. szeptember 15-én Svájcban, Schaffhausenben rendezték meg az Akrobatikus rock'n'roll Női formációs, a Junior Páros és a Serdülő Páros világbajnokságot, amelyen a női formációban magyar siker született.

Az Akorbatikus rock'n'roll Női formációs világbajnokságon a 19 fős mezőnyben három magyar formáció volt, mindegyikük bejutott a döntőbe. A The Szupergirls a legmagasabb pontszámot kapta a fináléban, így aranyérmet szerzett két orosz csapat - Coolcats, Charm - előtt. A Sol Invictus a 4., a Ladies az 5. helyen végzett a döntőben.

A Junior Páros világbajnokság 40 fős mezőnyében öt magyar kettős indult. Az elődöntőben a döntőről éppen lemaradva Polyánki Benedek és Fórián Kata a 8., Záhonyi Patrik Márk és Bradács Tamara a 9., Szoljár Zsombor Csaba és Vass Nikolett a 12. helyet szerezte meg. A negyeddöntőben Toma Patrik és Fazekas Noémi Boglárka az elődöntőről éppen lemaradva a 13., Poór Dániel és Bárdosi Violett a 15. helyen végzett.

A Serdülő Páros világbajnokságon a 40 fős mezőnyben is öt magyar duó képviselte a magyar színeket, ketten közülük a döntőbe jutottak. Kovács Kornél és Szőke Kitti a 4., Pór-Zselinszky Benedek és Pap Linda a 7. helyet szerezte meg. Czetl Artúr Fülöp és Tapasztó Hanna Míra az elődöntőben a 12. helyen végzett. Bíró Sebestyén és Sümeghy Vivien az elődöntőről éppen lemaradva a 13., Ancsák Attila és Ökrös Júlia a 22. helyen zárt a negyeddöntőben.

szupergirls

A Rock and Magic Sportegyesület beszámolója: Kétszeres Világbajnok a Szupergirls!

Két év után újra a világbajnoki dobogó legmagasabb fokára állhatott az újbudai Rock and Magic Sportegyesület „The Szupergirls” csapata a svájci Schaffhausenben rendezett felnőtt női nagyformációs Világbajnokságon 2018. szeptember 15-én. A többszörös világrekorder csapat minden idők legeredményesebb magyar táncsport formációjaként az összes nagy rangos világversenyen duplázott már, hiszen idén tavasszal a második Európa-bajnoki címüket is megszerezték, korábban pedig junior világbajnoki címet is kétszer hódították el.
A 8 ország 21 csapatát felvonultató versenyen a „The Szupergirls” a második helyen kezdett a selejtezőben, de a döntőbe már a legjobb pontszámmal jutott be, és ott a hosszabb produkciójukkal kimagasló pontszámmal végül magabiztosan nyertek a mezőny többi tagja előtt. A dobogó második és harmadik fokára két korábbi világbajnok orosz formáció, a Coolcats és a Charm állhatott. A Szupergirls most is a Kisherceg produkcióval indult, amellyel tavaly óta versenyez, de teljesen átszabott kosztümökben, új zenei és tánckoncepcióval vágtak neki a lányok a vébének, és ez végül győztes húzásnak bizonyult. A Kisherceg produkció ezzel a sportág legeredményesebb táncprodukciója lett, hiszen két Európa-bajnoki győzelem mellett világbajnoki győzelmet és vébé ezüstöt nyertek vele a lányok, ezt korábban egyetlen más produkcióval sem sikerült elérni.
A Szupergirls a magyar táncsport legismertebb és legeredményesebb formációja, kétszeres junior világbajnok, junior Európa-bajnok, kétszeres felnőtt Európa-bajnok és mostantól kétszeres felnőtt világbajnok. Az egyetlen formáció, amely kétszer nyert felnőtt EB-t és VB-t. A csapat edzői: Lengyel Veronika, Tóth Bence és Fekete Kinga.

A The Szupergirls produkciója:

(Forrás: WRRC)