Világbajnokság lesz Kisteleken 2017-ben!

Kisteleken rendezik meg 2017. szeptember 23-án a Senior I. Standard világbajnokságot! A Nemzetközi TáncSport Szövetség (WDSF) november 29-én értesítette hivatalosan a Magyar TáncSport Szakszövetséget, hogy elnyerte a rendezési jogát. 

A kisteleki Pro-Art Táncstúdió vezetője, Zsom Olivér nyilatkozott telefonon a versennyel kapcsolatban: "Nagyon örülünk, hogy elnyertük a rendezés jogát és nagyon izgatottak vagyunk már most a világbajnokság miatt. Az idei Kistelek Open nagyon jól sikerült, dícsérték a rendezést és akkor merült fel, hogy adjuk be a pályázatunkat a Senior I. Standard világbajnokság rendezésére. Természetesen sokat számít az is, hogy két igen kiváló párosunk van ebben a kategóriában: Balogh Csongor és Szabó Anita, valamint Kemény Tamás és Princz Nóra révén. A szövetség is támogatta a rendezési kérelmünket, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk, hogy a kategória legjobb párjait vendégül láthatjuk jövőre a Kistelek Open keretében. És mivel a világbajnokságot nyitottá tették, azaz egy országból nem csak két pár indulhat, ezért arra számítunk, hogy bőven száz fölött lesz az indulók száma a világbajnokságon, de akár még a kétszázat is elérheti. Hihetetlen, de már volt páros, aki jelezte, hogy jönne a világbajnokságra. Szeretnénk egy színvonalas világbajnokságot rendezni és ebben a város is partnerünk, bízunk abban, hogy sokan mások is mögénk állnak."

kistelek open és világbajnokság

A világbajnokság a Kistelek Open része lesz, azaz megrendezik a felnőtteknek latin és standard táncokban a WDSF International Opent, de ifjúsági és senior korosztályban is lesz WDSF Open.

Kistelek egyébként nem először lesz világbajnokság házigazdája: 2012-ben a Junior II. Latin világbajnokságot rendezték meg. A csongrádi városban Európa-bajnokság is volt már, 2011-ben az Ifjúsági Tíztánc Európa-bajnokságnak adott otthont. Utóbbi magyar szempontból jól sikerült, hiszen Hegyes Bertalan és Kis Violetta bejutott a döntőbe és 6. lett.

Ha az idei eredményeket vesszük alapul, akkor jó eséllyel 2017-ben is lesz kinek szurkolni az utolsó pillanatig, hiszen október elején Bostonban a Senior I. Standard világbajnokságon Balogh Csongor és Szabó Anita bronzérmet szerzett, míg Kemény Tamás és Princz Nóra a 8. helyen végzett. Reméljük jövőre hazai parketten két magyar páros táncol majd a döntőben és még fényesebb lesz az érem is.

A táncbarátoknak már most érdemes bevésni a dátumot a naptárba:
2017. szeptember 23-24. Kistelek Open Senior I. Standard világbajnokság