Világtáncfesztivál: egy arany és két bronzérem vasárnap

A Győrben megrendezett Világtáncfesztivál második versenynapján hasonlóan az első versenynaphoz három érmet szereztek a magyar táncosok, vasárnap egy arany és két bronzérem született.

A Standard Open 13 fős mezőnyében három magyar kettős jutott döntőbe, Hegyes Bertalan és Farkas Boglárka bronzérmet szerzett, Gombköző Balázs és Laskovics Petra a 4., Bődi Dénes és Késmárki Vanessza az 5. helyen végzett. A középdöntőben Petar Marjanovic és Fazekas Fanni a 8. helyen zárt, az elődöntőben Kővágó Dávid és Peták Magdolna a 12., Balikó Gergely és Hári Nikolett a 13. lett.

Az Ifjúsági Standard Openen a 22 fős mezőnyben Kővágó Dávid és Peták Magdolna a középdöntőben a 9. helyen végzett. Az elődöntőben Balikó Gergely és Hári Nikolett a 13., Krizsán Dominik és Nagy Réka Anna a 14., Al-Hakim Kerim és Vass Virág a 18. helyen zárt.

A Junior II. Standard Open 18 fős mezőnyében Hartlein Ákos és Farkas Gréta bejutott a döntőbe és a 4. helyet szerezte meg.

A Senior I. Latin Openen 16 páros indult, a szombaton tíztánc világbajnoki 4. helyet szerző Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia megnyerte a versenyt, Tímár Attila és Szalontai Kata bronzérmet szerzett. Az elődöntőben Nagy Péter és Kaposvári Ágnes a 14. lett.

A Senior I. Standard Openen a 17 fős mezőnyben Halász Barna és Weidinger Ágnes a 15., Almási László Tibor és Kubinyi Emese a 17. helyen zárt.

A Senior II. Standard Open 8 fős mezőnyében Almási László Tibor és Kubinyi Emese a 7., Baranyai Szilárd és Illés Enikő a 8. lett.

(Forrás: WDSF)