WDC Profi Latin Európa-bajnokság: 35. helyen a magyar páros

2014. április 26-án Moszkvában a Kremlin Kupa keretein belül rendezték meg a WDC Profi Latin Európa-bajnokságot. Az orosz fővárosban Fáskerti Zsolt és Ocsovszki Eszter képviselte a magyar színeket.

fáskerti zsolt, ocsovszki eszter

A magyar páros a 43 fős mezőnyben a 35. helyen végzett. Fáskerti Zsolt beszámolója szerint sokkal erősebb volt a mezőny, mint tavaly és szoros volt a verseny, egy-egy x döntött a helyezésekről. Nagyon sok orosz duó indult, akik mind nagyon erősek, ott volt például a mezőnyben a WDSF amatőr versenyeken világbajnoki és Európa-bajnoki döntőig jutó Valentin Voronov és Alina Imrekova (Itt a 13. helyen zártak). Egy korábbi nagy táncos Serena Lecca is visszatért a parkettre, ő Alano Gouvela oldalán a 20. helyet szrezte meg. A magyar kettősnek egy nagy álma vált valóra azzal, hogy ott lehettek a versenyen, amit több mint tíz éve a tévében csodálnak és a következő versenyekhez rengeteg energiát és motivációt kaptak.

Az Európa-bajnoki címet az orosz színekben versenyző Sergey Surkov és Melia szerezte meg a szlovén színeket képviselő Andrej Skufca és Törökgyörgy Melinda előtt, míg a dobogó harmadik fokára az olasz Emanuele Soldi és Elisa Nasato állhatott fel.

WDC Profi Latin Európa-bajnokság (43 induló):
1. Sergey Surkov, Melia (Oroszország)
2. Andrej Skufca, Törökgyörgy Melinda (Szlovénia)
3. Emanuele Soldi, Elisa Nasato (Olaszország)
4. Evgeny Smagin, Polina Kazachenko (Oroszország)
5. Dorin Freacautanu, Marina Sergeeva (Moldova)
6. Manuel Favilla, Natalia Maiduk (Ukrajna)
...
35. Fáskerti Zsolt, Ocsovszki Eszter (Magyarország)

(Forrás: WDC, A képeket és a személyes beszámolót köszönjük Fáskerti Zsoltnak!)