WDSF közgyűlés: Nem lesznek szankciók

Berlinben tartotta meg az éves közgyűlését a WDSF elnöksége amelyen – az előterjesztés kapcsán felszólaló és az az ellen érvelő nagyszámú tagszervezeti hozzászólás hatására – visszavonták a WDSF Sportolói- és Pontozóbírói Etikai Szabályzat valamint a Fegyelmi Szabályzat módosítására vonatkozó előterjesztést. (A WDSF versenyrendszerén kívül eső versenyeken való pontozóbírói és versenyzői részvételt további, komolyabb szankciókkal sújtották volna.)

A Közgyűlésen a versenyzők és saját szövetségeik érdekeit szem előtt tartó nemzeti képviselők egybehangzó véleményének hatására a WDSF vezetősége beszünteti a "Nem-WDSF" versenyeken való részvétel szankcionálását. A korábban szankcionált és eltiltott párosok és pontozóbírók nemzeti szövetségeiken keresztül kérvényezhetik aktív státuszuk visszaállítását.

A jövő évi WDSF Közgyűlésen ismét napirendre kerül majd a kérdés, addig azonban elég idő lesz arra, hogy a WDSF tagszervezetek és a WDSF vezetősége mindenki számára elfogadható és megnyugtató, konszenzusos módon rendezze ezt a problémát.

(Forrás: MTáSZ)