WDSF Openek: arany Franciaországban és Bulgáriában

Ezen a hétvégén is több WDSF Open versenyt rendeztek, szombaton Bulgáriában és Franciaországban volt magyar induló, míg vasárnap Franciaországban és Görögországban lépett parkettre több magyar páros.

Franciaországban, Megeve-ben szombaton a Latin World Openen az 52 fős mezőnyben Andrea Silvestri és Váradi Martina bejutott a döntőbe és a francia színekben induló Charles-Guillaume Schmitt, Elena Shalikova páros mögött ezüstérmet szerzett.

Vasárnap a Profi Latin Openen 4 páros indult, a versenyt Süttő Roland és Tombácz Anikó nyerte meg.

Bulgáriában, Plovdivban az Ifjúsági Standard Openen a 11 fős mezőnyben a pontozók a Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra párost látták a legjobbnak, az első éves ifi párosnak ez az első WDSF Open győzelme ebben a korosztályban. A juniorok között tavaly két WDSF Open győzelmet szereztek: februárban Szigetszentmiklóson a latin, augusztusban Budapesten a standard Opent nyerték meg. A Szalai, Balla páros az Ifjúsági Latin Open 18 fős mezőnyében középdöntős volt és a 8. helyen végzett.

Vasárnap Görögországban, Thessalonikiben a Latin International Openen a 45 fős mezőnyben Király Márk és Lissák Laura bejutott az elődöntőbe, ahol a 21. helyet szerezték meg. Popovics Richárd és Dénes Edina a 26. helyen zárt.

Standard Openen a 13 fős mezőnyben Popovics Richárd és Dénes Edina a középdöntőben a 8. helyen végzett.

Az Ifjúsági Standard Openen a hét induló között Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 4. helyet szerezte meg. A kettős indult az Ifjúsági Latin Openen is, ahol a 14 fős mezőnyben holtversenyben egy görög párral a 8-9. helyen zártak a középdöntőben.

A Senior III. Standard Openen a 12 fős mezőnyben Králik János és Králik Jánosné a 11.  lett. A Senior IV. Standard Openen a páros a 4 induló között a harmadik helyen végzett.

A Profi Latin Openen hét páros indult, Kiss Noel és Braun Zsuzsanna a döntőben a 6. helyen zárt.

Görögországban Juhász Ágnes pontozott.

(Forrás: WDSF)