WDSF Openek: aranyérem Szlovéniában

A hétvégi WDSF Openeken több helyszínen is született magyar érem. Szlovéniában egy arany és egy ezüst, Ausztriában egy ezüst, Cipruson és Görögországban egy-egy bronzérmet szereztek a magyar párosok. A portorozi versenyen DSE Children GP is zajlott, amelyen két magyar kettős vett részt és mindegyik színű éremből szereztek egyet.

Szlovéniában, Portorozban a Junior II. Standard Openen a 20 fős mezőnyben Hartlein Ákos és Farkas Gréta bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt. A Junior II. Latin Openen a 24 fős mezőnyben a Hartlein, Farkas páros ezüstérmet szerzett egy olasz kettős mögött.

A DSE Children GP Junior II. Latin versenyében a 27 fős mezőnyben Hartlein Ákos és Farkas Gréta bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett egy olasz kettős mögött. A Junior II. Standard verseny 22 fős mezőnyébena  Hartlein, Farkas páros bejutott a döntőbe és a dobogó tetejére állhatott fel.

A Junior I. Standard verseny 21 fős mezőnyében Bódis Botond és Kiss Flamina Hanna a 18. lett. A Junior I. Latin vesenyben a 29 fős mezőnyben a Bódis, Kiss páros a 17. lett holtversenyben egy ír duóval.

A Gyerek Latin verseny 20 fős mezőnyében Bódis Botond és Kiss Flamina Hanna bejutott a döntőbe és bronzérmet szerzett. A Gyerek Standard verseny 17 fős mezőnyében a Bódis, Kiss páros a 8. helyen végzett a középdöntőben.

Ausztriában, Bécsben a Senior I. Standard Open 43 fős mezőnyében Kemény Tamás és Princz Nóra bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett egy orosz páros mögött.

A Senior I. Latin Openen a 33 fős mezőnyben Szöllősi Jenő és Szabó-Völgyi Zsuzsanna a 17., Wu-Hen-Chang Antal és Surján Cecília a 22. helyen végzett az elődöntőben.

A Senior II. Latin Open 28 fős mezőnyében Kiss Mihály és Farkas Mónika döntőbe jutott és ott az 5. helyet szerezte meg. Nagy Péter és Kaposvári Ágnes az elődöntőben a 22. helyen végzett.

A szombati Senior III. Latin Open 45 fős mezőnyében Nagy István és Magyar Márta a 42. lett. A vasárnapi Senior III. Latin Open 47 fős mezőnyében Berta Mihály és Bertáné Nagyfejeő Gyöngyi a 42., Nagy István és Magyar Márta a 43-45. helyen zárt.

A Senior IV. Standard Openen a 62 fős mezőnyben Bánfi Antal és Salgó Mariann a 49-53. helyen zárt.

Cipruson, Paphos városában a Latin World Open 55 fős mezőnyében három magyar páros volt. Marco Gervasi és Törőcsik Tímea az elődöntőben a 23. helyet szerezte meg. Andrei Petcu és Barna Nicole Vanessa a 28., Konstantinos Dimitriadis és Zsila Andrea az 52-55. helyen zárt.

Az U21 Latin Openen az 5 fős mezőnyben Andrei Petcu és Barna Nicole Vanessa a harmadik helyet szerezte meg.

Görögországban, Thesszalonikiben az International Latin Openen 38 páros indult, Szabó Ádám és Csofcsics Csenge a 20., Pölyhe Máté és Iszlatyi Kinga a 23-24. helyen végzett az elődöntőben. Szabó Márk és Frey Tímea a 32. helyen zárt.

Az Ifjúsági Latin Open 15 fős mezőnyében Szabó Márk és Frey Tímea a 8-9. helyen végzett a középdöntőben holtversenyben egy ciprusi kettőssel.

A Senior IV. Standard Openen három páros indult, Králik János és Králik Jánosné a harmadik lett.

Ausztriában Sándor Zoltán, Cipruson Tóth István, Görögországban Juhász Ágnes pontozott.

(Forrás: WDSF)