WDSF Openek: döntő Csehországban

A hétvégén öt különböző országban - Csehországban, Olaszországban, az Egyesült Államokban, Lengyelországban és Spanyolországban - indultak magyar párosok WDSF Open versenyen. A hétvégén egy páros jutott döntőbe, de emellett voltak középdöntős és elődöntős helyezések is.

Lengyelországban, Elblagban a Latin World Openen  a 49 fős mezőnyben Hidi Balázs és Kis Violetta bejutott a középdöntőbe és mindössze 0,25 ponttal maradtak le a döntőről, így a 7. helyen végeztek.

Csehországban, Hradec Kralové városában az International Standard Open 37 fős mezőnyében Kovács István Zoltán és Bakó Barbara bejutott a középdöntőbe, ahol a 9. helyet szerezték meg. 

Az U21 Latin Open 13 fős mezőnyében Szabó Ádám és Csofcsics Csenge bejutott a döntőbe és a 6. helyet szerezte meg. Az Ifjúsági Latin Open 53 fős mezőnyében a középdöntőig jutott a Szabó, Csofcsics páros, a 9-10. helyen végeztek egy litván kettőssel holtversenyben.

Spanyolországban, Bilbaóban a Latin World Open 62 fős mezőnyében Miha Zerjav és Karcagi Laura bejutott az elődöntőbe, ahol a 19. helyen végeztek.

Olaszországban, Vigevanóban az International Standard Open 117 fős mezőnyében Balogh Csaba és Pető Gabriella az 55. helyen zárt.

Az International Latin Openen a 120 fős mezőnyben Peter Rupp és Tolnai Krisztina az 53., Balogh Csaba és Pető Gabriella a 87-88. lett.

Az Egyesült Államokban, Miamiban a Latin World Openen az 53 fős mezőnyben Hegyes Bertalan János és Farkas Boglárka bejutott a középdöntőbe és a döntőről éppen lemaradva a 7. helyet szerezték meg. Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia a világbajnokságra való bemelegítésként az első fordulóban parkettre lépett, tovább is jutottak, a következő körben már nem táncoltak, így végül a 34-36. helyre rangsorolták őket. 

A Standard World Open 67 fős mezőnyében Hegyes Bertalan János és Farkas Boglárka bejutott az elődöntőbe és ott a 18. helyen végzett.

Csehországban Zsilák Zsuzsanna, Olaszországban Őze László, az Egyesült Államokban Tóth István pontozott.

(Forrás: WDSF)